ΚΙΝΑΛ: Ο Ανδρουλάκης κατεβαίνει στη βάση και στην πραγματική οικονομία


Κύκλο επαφών με ανθρώπους της αγοράς ξεκινά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης ώστε να ακούσει τα αιτήματα αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ παράλληλα να παρουσιάσει τις δικές του θέσεις και προτάσεις.

Όπως επισημαίνουν άνθρωποι από το στενό του περιβάλλον, στόχος του κ. Ανδρουλάκη είναι ένας υπεύθυνος αντιπολιτευτικός λόγος, χωρίς να προκαλεί «σύγχυση» στους πολίτες, ενώ το προηγούμενο Σάββατο στην ομιλία του στην Κ.Ο. έκανε σαφές ότι θα δώσει έμφαση στην κοινωνία και ιδιαίτερο βάρος στα θέματα της πανδημίας αλλά και την οικονομία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμά του σήμερα Δευτέρα (20/12) θα συναντηθεί με εκπροσώπους των εμπορικών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στο γραφείο του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Οι συναντήσεις θα λάβουν χώρα διαδοχικά από τις 12.45 μέχρι 13.30′ και περιλαμβάνουν τους:

Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρο Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών & Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας

Γιώργο Καρανίκα, Πρόεδρο Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας

Γιώργο Καββαθά, Πρόεδρο Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας.

Σε πολιτικό επίπεδο στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ αυτές τις ημέρες μελετούν τα δεδομένα και χαράσσουν στρατηγικές. Εκτιμούν ήδη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αποφύγει οποιοδήποτε ενδεχόμενο κυβέρνησης συνασπισμού και θα επιδιώξει ισχυρή αυτοδυναμία με διπλές κάλπες. Συνεπώς δεν έχουν κανένα λόγο να προχωρούν σε οποιοδήποτε πολιτικό φλερτ με κανέναν, ούτε με τη ΝΔ, ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο ΠΑΣΟΚ θα ακολουθήσουν σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης προσπαθώντας να αποκρούσουν οποιαδήποτε επίθεση φιλίας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το κοινό που ενδιαφέρει σε αυτό το timing το ΠΑΣΟΚ είναι οι αντιδεξιοί που αισθάνονται «προδομένοι» από την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς στην Χαριλάου Τρικούπη αισθάνονται ικανοποιημένοι από την δημοσκοπική εκτόξευση που εμφανίζει και το κόμμα, αλλά και ο νέος αρχηγός, αλλά όπως λένε δεν εφησυχάζουν. Γνωρίζουν πως η άνοδος αυτή πρέπει να παγιωθεί και να μην μείνει μόνο σε επίπεδο αρχικού ενθουσιασμού.

Το στοίχημα για το Νίκο Ανδρουλάκη είναι να ασκεί εποικοδομητική κριτική και να καταθέτει βελτιωτικές προτάσεις οι οποίες θα γίνονται δεκτές από την κυβέρνηση. Σε διαφορετική περίπτωση, η στείρα αντιπολίτευση μπορεί να οδηγήσει τη ΝΔ να του χρεώσει τον χαρακτηρισμό: «Τσίπρας Νο 2», κάτι το οποίο σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί το ΠΑΣΟΚ. Το είπε ξεκάθαρα στην πρόσφατη συνέντευξή του στα ΝΕΑ: «Αυτό που έλεγα προεκλογικά και επαναλαμβάνω και σήμερα είναι ότι το κόμμα μας δεν θα γίνει ούτε σωσίβιο ούτε προσάρτημα κανενός. Έλαβα ισχυρή εντολή να μεγαλώσω την παράταξη, να είναι πρωταγωνίστρια πολιτική δύναμη, με μία σοσιαλδημοκρατική πρόταση διακυβέρνησης. Η εποχή που το Κίνημα έπρεπε να απαντήσει «με ποιον θα πάει» τελειώνει ανεπιστρεπτί».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ