Χριστούγεννα 2021: «Μαύρες» μέρες για τους εστιάτορες – Ούτε μία κράτηση για ρεβεγιόν


Χριστούγεννα: Σε απελπισία βρίσκονται οι εστιάτορες καθώς όπως λένε στο Newsbomb.gr, δεν έχει γίνει ούτε μία κράτηση για ρεβεγιόν – Οι ιδιοκτήτες μαγαζιών κάνουν λόγο για «μαύρα» Χριστούγεννα και σκέφτονται ακόμα και το «λουκέτο» αν συνεχίσουν να κάνουν τόσο χαμηλούς τζίρους. 

Χριστούγεννα με κορονοϊό θα κάνουμε για άλλη μια χρονιά φέτος. Μπορεί να μην υπάρχει lockdown και καραντίνα, ωστόσο, κανείς δε έχει κάνει ακόμα κράτηση για το ρεβεγιόν Χριστουγέννων.

Η κάμερα του Newsbomb.gr βρέθηκε στο κέντρο της Αθήνας, όπου άλλες χρονιές έσφυζε από ζωή και μίλησε με ιδιοκτήτες εστιατορίων για τις φετινές κρατήσεις στις επιχειρήσεις τους.

Οι καταστηματάρχες περιέγραψαν την κατάσταση ως απελπιστική, καθώς όπως είπαν άλλες χρονιές οι πελάτες είχαν ήδη κάνει τις κρατήσεις για τις γιορτινές μέρες και τα ρεβεγιόν, ενώ φέτος τα …μπλοκ τους είναι άδεια!

Estiatoria-Kratiseis-Revegion.jpg
Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες μαγαζιών – Πρωτη φορά στα χρονικά, ούτε μία κράτηση για ρεβεγιόν λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα.

«Έχουμε τελειώσει. Έχουμε ξοφλήσει. Μιλάμε για “μαύρα” Χριστούγεννα, χωρίς ούτε μία κράτηση για ρεβεγιόν» είπε ιδιοκτήτης γνωστού εστιατορίου στην Πλάκα.

Ο φόβος για τον κορονοϊό και η μετάλλαξη Όμικρον, οι ανεμβολίαστοι που χρειάζονται pcr test καθώς και η ακρίβεια είναι οι σημαντικότεροι λόγοι, σύμφωνα με τους εστιάτορες που δεν πραγματοποιούνται κρατήσεις στις επιχειρήσεις τους.

Τι και αν τα μαγαζιά φόρεσαν τα καλά τους, τι και αν τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ο κόσμος φέτος “ψηφίζει” σπίτι, οικογενειακά και …λιτά!

«Έχουμε πελάτες που απλά ρωτούν τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους φίλους και συγγενείς. Δεν μπορούν να έρθουν καθώς στην ίδια παρέα υπάρχουν και οι εμβολιασμένοι και κάποιοι που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Άρα προτιμούν στο σπίτι τους, να είναι όλοι μαζί » περιγράφει άλλος εστιάτορας στην κάμερα.

Επιχειρήσεις 30 ετών σκέφτονται ακόμα και το «λουκέτο»

«Έχουμε 30 χρόνια επιχείρηση κάτω από την Ακρόπολη. Με πελατεία που μας εμπιστεύεται. Φέτος, είναι η πρώτη χρονιά που θα κάνουμε μόνοι μας ρεβεγιόν. Και δεν μιλάμε μόνο για το ρεβεγιόν. Μιλάμε για όλη την εορταστική περίοδο. Σήμερα κάναμε 50 ευρώ τζίρο. Αυτό δεν έχει γίνει ποτέ» περιγράφει άλλος ιδιοκτήτης. «Σκεφτόμαστε μέχρι και το λουκέτο» τονίζει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ