Γερμανία Omicron: Η συμβουλευτική επιτροπή της κυβέρνησης προτρέπει σε νέα μέτρα για την καταπολέμηση της παραλλαγής

Γερμανία Omicron: Οι ειδικοί προειδοποίησαν σε μια έκθεση για έναν αυξανόμενο κίνδυνο «υποδομής ζωτικής σημασίας» συμπεριλαμβανομένων των νοσοκομείων που πρόκειται να κατακλυστούν – Απαιτούνται επειγόντως νέα μέτρα στη Γερμανία για την καταπολέμηση της αύξησης της παραλλαγής Omicron του κορωνοϊού, δήλωσε την Κυριακή μια κυβερνητική συμβουλευτική ομάδα.

Οι ειδικοί προειδοποίησαν σε μια έκθεση για έναν αυξανόμενο κίνδυνο ότι «οι υποδομές ζωτικής σημασίας» όπως τα νοσοκομεία, η ασφάλεια, οι υπηρεσίες υγείας και οι βασικές υπηρεσίες κοινής ωφέλειας θα μπορούσαν να διαταραχθούν εάν δεν ληφθούν περαιτέρω μέτρα. «Εάν η εξάπλωση της παραλλαγής Omicron στη Γερμανία συνεχιστεί όπως έχει, ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού θα αρρωστήσει ή/και θα μπει σε καραντίνα ταυτόχρονα», ανέφερε η έκθεση της 19μελούς επιτροπής.

Η έκθεση δεν έκανε λόγο για νέο περιορισμό, αλλά προέτρεπε «ισχυρές μειώσεις στις επαφές» εντός του πληθυσμού «τις επόμενες ημέρες».

Η Omicron έδωσε μια «νέα διάσταση» στην πανδημία επειδή «μολύνει πολλούς περισσότερους ανθρώπους σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και επηρεάζει περισσότερους από τους αναρρωμένους και τους εμβολιασμένους», δήλωσαν οι ειδικοί. Η παραλλαγή θα μπορούσε να οδηγήσει σε «εκρηκτική εξάπλωση», με τα κρούσματα να διπλασιάζονται μέσα σε δύο έως τέσσερις ημέρες, προέβλεψαν οι ειδικοί.

Νωρίτερα την Κυριακή, ο υπουργός Υγείας Karl Lauterbach απέκλεισε ένα lockdown «πριν τα Χριστούγεννα» όπως αυτό που διατάχθηκε στην Ολλανδία και είπε ότι είναι απίθανο μετά τις διακοπές. Την Παρασκευή, ο Lauterbach είπε ότι προετοιμάζεται για ένα «μαγικό κύμα» της παραλλαγής Omicron.

Η έκθεση των ειδικών ζητούσε «πλήρη και άμεση προετοιμασία» για την προστασία της υποδομής ζωτικής σημασίας της Γερμανίας.

Είπε ότι «οι μηχανισμοί ελέγχου πρέπει να είναι διαθέσιμοι βραχυπρόθεσμα», ενώ πρέπει να διασφαλιστεί η ικανότητα δοκιμής και οι επαρκείς αλυσίδες εφοδιασμού.

Στη Γερμανία ισχύουν ορισμένοι περιορισμοί, οι οποίοι επηρεάζουν κυρίως τους μη εμβολιασμένους, στους οποίους απαγορεύεται η είσοδος στους περισσότερους δημόσιους χώρους. Η αύξηση των λοιμώξεων της παραλλαγής Delta που ξεκίνησε στις αρχές του φθινοπώρου έχει μειωθεί, αλλά 30.000 έως και 50.000 νέα κρούσματα καταγράφονται κάθε 24 ώρες.

Ο αριθμός των πλήρως εμβολιασμένων ατόμων έφτασε το 70 τοις εκατό του γερμανικού πληθυσμού. –

Η Γερμανία περιορίζει τα ταξίδια από το Ηνωμένο Βασίλειο – Εν τω μεταξύ, η υγειονομική αρχή της Γερμανίας ανακοίνωσε αργά το Σάββατο ότι η Βρετανία προστέθηκε στη λίστα με τις χώρες υψηλού κινδύνου για την Covid, κάτι που θα σημαίνει αυστηρότερους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Η απόφαση είναι μια απάντηση στην ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής Omicron, η οποία ανάγκασε τον δήμαρχο του Λονδίνου Sadiq Khan να κηρύξει ένα «μείζον επεισόδιο» το Σάββατο στη βρετανική πρωτεύουσα.

Ως αποτέλεσμα της αλλαγής, που θα τεθεί σε ισχύ τα μεσάνυχτα της Κυριακής, οι αφίξεις από τη Βρετανία θα πρέπει να τηρούν καραντίνα δύο εβδομάδων ανεξάρτητα από το αν είναι εμβολιασμένοι, δήλωσε η υπηρεσία υγείας της χώρας, το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI).

Το Ηνωμένο Βασίλειο θεωρείται πλέον μια «ζώνη παραλλαγής» της Covid-19, μια κατηγορία που προορίζεται για έθνη όπου ο κίνδυνος είναι ο υψηλότερος. Περισσότερα από 65.000 νέα κρούσματα Covid επιβεβαιώθηκαν στο Λονδίνο τις τελευταίες επτά ημέρες, με 26.418 κρούσματα να έχουν αναφερθεί τις τελευταίες 24 ώρες – ο υψηλότερος αριθμός από την έναρξη της πανδημίας.

Αρκετές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, έχουν ήδη λάβει μέτρα για τον περιορισμό της εισόδου ταξιδιωτών από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι γερμανικές αρχές έχουν τοποθετήσει τη Γαλλία και τη Δανία μεταξύ των ζωνών μόλυνσης «υψηλού κινδύνου», ένα επίπεδο χαμηλότερο από το Ηνωμένο Βασίλειο.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here