Μετάλλαξη Όμικρον: Πότε «βλέπει» έξαρση η Παγώνη – Η πρόταση της για τα Χριστούγεννα

Η Ματίνα Παγώνη εκτίμησε πότε θα πρέπει να αναμένεται η έξαρση της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα μας

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΛ, Ματίνα Παγώνη, μίλησε για τη μετάλλαξη Όμικρον, εκτιμώντας πότε θα υπάρξει έξαρση του νέου στελέχους, ενώ εξέφρασε και την άποψη της για μέτρα ενόψει Χριστουγέννων.

Η κυρία Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι δεν χρειάζονται νέα μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας αλλά εφαρμογή όσων ήδη ισχύουν και προσοχή κατά τις ημέρες των γιορτών, ενώ πρόσθεσε ότι ένα γενικό lockdown «θα είναι το μεγαλύτερο λάθος της κυβέρνησης να κάνει αυτή τη στιγμή» ιδίως με τον αριθμό των πολιτών που έχει εμβολιαστεί και έχει κάνει την τρίτη ενισχυτική δόση.

Τεστ στο ρεβεγιόν

Στη συνέχεια, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ συνέστησε «στα γιορτινά τραπέζια να βρίσκονται 8 το πολύ 10 άτομα τα οποία θα έχουν υποβληθεί πρώτα σε τεστ κορονοϊού, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι».

Ακόμη, σημείωσε ότι «Αν πραγματικά θέλουμε όλοι να είμαστε ασφαλείς και συγχρόνως και να διασκεδάσουμε, νομίζω ότι ένα τεστάκι δεν είναι τόσο δύσκολο».

Πότε αναμένεται έξαρση της Όμικρον στην Ελλάδα

Σχετικά με την μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού, η κυρία Παγώνη είπε ότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι είναι 70 φορές πιο μεταδοτική από την μετάλλαξη Δέλτα αλλά με πολύ πιο απλά συμπτώματα.

Όπως είπε αναμένεται σταδιακή μείωση των κρουσμάτων και των δεικτών μετά τις 25 Δεκεμβρίου ωστόσο έως τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται να υπάρχει έξαρση της πανδημίας.

Στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της τρίτης ενισχυτικής δόσης του εμβολίου έναντι του κορωνοϊού λέγοντας ότι σώζει ζωές και κάλεσε όλους τους πολίτες να σπεύσουν να την κάνουν.

«Πρέπει να γίνει σε όλους κατανοητό ότι η τρίτη δόση σώζει ζωές. Αυτό δείχνουν οι μέχρι τώρα μελέτες», «να μην την αμελούν αυτοί που πρέπει να την κάνουν, «είναι πολύ σημαντικό για να περάσουμε καλές ημέρες», σημείωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Παγώνη: Δέχθηκα απειλητική επιστολή στο σπίτι μου από αρνητές

Με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου, η κυρία Παγώνη αποκάλυψε πως έχει δεχθεί απειλητική επιστολή στο σπίτι της από αρνητές χωρίς να αποκαλύψει περισσότερα για το περιεχόμενό τα ης.

«Δεν κάθεσαι να ασχοληθείς. Όσο περισσότερο ασχολείσαι τόσο δημιουργείται ντόρος» είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ και συμπλήρωσε ότι συνεχίζει να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει.

Τέλος, η Ματίνα Παγώνη εκτίμησε ότι «Οι αρνητές είναι δύο ειδών, εκείνοι που το συζητάνε και εκείνοι που απειλούνε. Με τους πρώτους μπορεί να γίνει μια συζήτηση σε αντίθεση με τους δεύτερους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here