Νέα μέτρα: Τεστ σε όλο τον πληθυσμό της Ελλάδας «έδειξε» ο Πλεύρης στη σκιά της μετάλλαξης Όμικρον


Το μέτρο του να υποβληθεί όλος ο πληθυσμός της Ελλάδας σε τεστ για κορονοϊό συζητά η κυβέρνηση σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει τεστ για κορονοϊό σε όλο τον πληθυσμό της Ελλάδας άφησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο νέων μέτρων μπροστά στη μετάλλαξη Όμικρον.

«Συνεδριάζοντας η επιτροπής θα πάρει αποφάσεις» είπε ο κ. Πλεύρης προσθέτοντας ότι «ο προβληματισμός είναι ότι θα θέλαμε μια συνολική επιδημιολογική εικόνα του πληθυσμού» καθώς, όπως είπε, δεν υπήρξε ανταπόκριση στο προαιρετικό self test που διανεμήθηκε για όλους από τα φαρμακεία.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι «αυτή τη στιγμή θα κάνουμε Χριστούγεννα και πρωτοχρονιά δεν υπάρχουν σκέψεις για μέτρα που θα παραπέμπουν σε περιορισμούς τύπου lockcdown».

Ερωτηθείς στον ΣΚΑΪ για το πότε εκτιμά η κυβέρνηση ότι θα έρθει η μεγαλύτερη πίεση από τη μετάλλαξη Όμικρον στην Ελλάδα, ο υπουργός Υγείας απάντησε ότι «η πίεση θα έρθει σύντομα, φαίνεται ότι η Όμικρον θα μας απασχολήσει πολύ έντονα μέσα στον Ιανουάριο και από τώρα τρέχουμε μοντέλα και έκτακτα σχέδια».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ