Σχολεία: Εισηγήσεις να μην ανοίξουν αμέσως μετά τις γιορτές – Τι απαντά το υπουργείο Παιδείας

Το άνοιγμα των σχολείων φαίνεται ότι εξελίσσεται σε έναν ακόμη πονοκέφαλο για την κυβέρνηση και τους ειδικούς στη σκιά της μετάλλαξης Όμικρον

Τα σχολεία αποτελούν ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην προσπάθεια της κυβέρνησης να διαχειριστεί τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η μετάλλαξη Όμικρον για την οποία ο υπουργος Υγείας, Θάνος Πλεύρης, είπε το πρωί της Δευτέρας ότι «περιμένουμε να μας απασχολήσει μέσα στον Ιανουάριο».

Κι αυτό γιατί τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου αφού θα κλείσουν την προσεχή Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου, για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Δεδομένης της εκτίμησης, λοιπόν, που υπάρχει από τους επιστήμονες που παρακολουθούν την πορεία της πανδημίας, όπως ο Γκίκας Μαγιορκίνης, ότι η μετάλλαξη Όμικρον, πληροφορίες θέλουν να υπάρχουν φωνές ανάμεσα στα μέλη της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας που ζητούν τα σχολεία να μην ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου αλλά το πρώτο κουδούνι του 2022 να ακουστεί μια εβδομάδα αργότερα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε αύξηση στον αριθμό κρουσμάτων στα παιδιά ηλικίας 4-18 ετών τα οποία αποτελούσαν τότε το 26% των συνολικών μολύνσεων με covid-19 ενώ την Κυριακή έγινε γνωστή η είδηση για τη διασωλήνωση μιας 16χρονης κοπέλας με κορονοϊό στη Λάρισα.

H υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, σε σχετικό ερώτημα για το αν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις, για άνοιγμα, δηλαδή, των σχολείων με μια εβδομάδα καθυστέρηση σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό, απάντησε ότι «τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχει τέτοια σκέψη στο υπουργείο Παιδείας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here