Μητσοτάκης προς Τουρκία: Αδιανόητο το casus belli, σταματήστε τις προκλητικές ενέργειες


Μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Βούλγαρο ομόλογό του, Κίριλ Πετκόφ

Την ευκαιρία να στείλει μήνυμα στην Τουρκία αξιοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντηση που είχε στη Σόφια με τον Βούλγαρο ομόλογό του, Κίριλ Πετκόφ.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά από σχετική ερώτηση «το ευρωπαϊκό συμβούλιο έχει προσδιορίσει την προοπτική των σχέσεων με την Τουρκία με τον ένα δρόμο να είναι αυτό της εξομάλυνσης των σχέσεων με αποκλιμάκωση της έντασης και παύση των προκλητικών ενεργειών μέσα τις οποίες περιλαμβάνεται το αδιανόητο casus belli».

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα ζητήματα της μετανάστευσης τονίζοντας ότι Ελλάδα και Βουλγαρία έχουν συμφέρον να προστατεύουν τα σύνορά τους «και αυτό το κάνουμε αποτελεσματικά με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα».

«Είμαστε χώρες στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης και έχουμε πρώτο λόγο σε ζητήματα που αφορούν την εξωτερική πτυχής της μετανάστευσης» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκες στην πρόθεσή του να γίνουν στενότερες οι ελληνοβουλγαρικές σχέσεις τονίζοντας ότι με τον Βούλγαρο ομόλογό του τους απασχόλησε η πανδημία με τη μετάλλαξη Όμικρον «και χαίρομαι γιατί ο νέος πρωθυπουργός της Βουλγαρίας αποδίδει σημασία στην επιτάχυνση των εμβολιασμών».

«Η πρόκληση αυτή είναι κοινή, δεν θα είμαστε ασφαλείς στα Βαλκάνια αν όλες οι χώρες της περιοχής δεν δείξουν υψηλά ποσοστά εμβολιασμών» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε, τέλος, ότι «η Ελλάδα στηρίζει το ευρωπαϊκό μέλλον των υποψηφίων προς ένταξη στην ΕΕ κρατών χωρίς να ξεχνάμε ότι αυτά οφείλουν να τηρήσουν τα κριτήρια με πρώτιστο τις σχέσεις καλής γειτονίας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ