Ηνωμένο Βασίλειο Όμικρον μέτρα: 12 νεκροί από την Όμικρον και φόβοι για περαιτέρω περιορισμούς στη Βρετανία


Δώδεκα άνθρωποι στη Βρετανία έχουν πεθάνει ήδη ενώ νοσούσαν με την παραλλαγή Omicron του κορωνοϊού, όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βρετανίας Ντόμινικ Ράαμπ. Ο κ. Ράαμπ δεν απέκλεισε την αυστηροποίηση των κοινωνικών περιορισμών πριν από τα Χριστούγεννα. Η Βρετανία έχει αναφέρει επίπεδα ρεκόρ κρουσμάτων COVID-19, με αξιωματούχους και υπουργούς να προειδοποιούν ότι οι πλήρεις επιπτώσεις του τελευταίου κύματος δεν έχουν ακόμη φανεί. Η Όμικρον, η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο μήνα στη Νότια Αφρική και το Χονγκ Κονγκ, συνεχίζει να εξαπλώνεται ραγδαία σε όλο τον κόσμο και μέχρι στιγμής έχει αναφερθεί σε τουλάχιστον 89 χώρες. Είναι γνωστό ότι είναι πολύ μεταδοτική, αλλά η σοβαρότητα της νόσησης παραμένει μέχρι στιγμής ασαφής.

Η σοβαρότητα της Όμικρον στο Ηνωμένο Βασίλειο

Εκτός από τους 12 θανάτους, ο Raab ανέφερε ότι 104 άτομα νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο με την Omicron. Οι αξιωματούχοι προειδοποίησαν την περασμένη εβδομάδα ότι οι νοσηλείες θα μπορούσαν να φτάσουν σε νέα υψηλά, καθώς τα αποτελέσματα της τελευταίας αύξησης εξαπλώνονται στον πληθυσμό. Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση πρόκειται να επιβάλει περαιτέρω περιορισμούς πριν από τα Χριστούγεννα, ο Raab σχολίασε: “Απλώς δεν μπορώ να δώσω σκληρές και γρήγορες εγγυήσεις. Κατά την αξιολόγηση της κατάστασης βασιζόμαστε πολύ στα πραγματικά δεδομένα που προκύπτουν και θα χρειαστεί λίγος περισσότερος χρόνος για να αξιολογήσουμε αυτό το κρίσιμο ζήτημα της σοβαρότητας της παραλλαγής Omicron”.

Οποιαδήποτε απόφαση περιορισμού του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι μπορούν να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα θα είχε υψηλό πολιτικό κόστος για τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, η εξουσία του οποίου έχει υπονομευτεί από ερωτήματα σχετικά με το εάν αυτός και το επιτελείο του παραβίασαν τους κανόνες καραντίνας πέρυσι. Ο Τζόνσον υπέστη επίσης μια τεράστια εξέγερση στο κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα, καθώς νομοθέτες από το δικό του κόμμα απώθησαν σκληρά ενάντια σε μια αυστηροποίηση των κανόνων για την COVID-19. Για να περάσει τους νέους κανόνες, οι οποίοι περιελάμβαναν εντολή στους ανθρώπους να φορούν μάσκες σε δημόσιους χώρους, ο Τζόνσον έπρεπε να βασιστεί στην υποστήριξη του Εργατικού Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ