Μετάλλαξη Όμικρον: 26 κρούσματα στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΕΟΔΥ


Την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων της μετάλλαξης Όμικρον ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ

Την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα σε 26 ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης.

«Έχουμε αυτή τη στιγμή επιβεβαιωμένα 26 κρούσματα με τη μετάλλαξη Όμικρον. Μη παραμείνουμε σε αυτό τον αριθμό. Αναμένεται να δούμε περισσότερα κρούσματα. Τα περισσότερα από αυτά δεν σχετίζονται με ταξίδι σε χώρα που είχε αυξημένη επιδημιολογική εικόνα της Όμικρον. Αυτό δείχνει πως κυκλοφορεί ο ιός στην κοινότητά μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαούτης.

«Οι συρροές ή μάλλον τα κρούσματα που αντιμετωπίζονται στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι στην Κρήτη και στη Λακωνία και κάποια στην Αττική», πρόσθεσε.

«Αναμένεται η αύξηση στη μετάλλαξη Όμικρον. Η μετάλλαξη όντως είναι πιο μεταδοτική και έχει απλωθεί σε πάνω από 90 κράτη και νομίζω πως μας λέει κάτι. Κράτη που έχουν διαφορετικές εικόνες όσον αφορά την ηλικία και την κάλυψη από εμβόλιο. Αυτό που εκκρεμεί ακόμα για να είναι πιο ξεκάθαρο είναι αν υπάρχει αυξημένη νοσηρότητα από αυτή τη μετάλλαξη. Εκεί φαίνεται πως μπορεί να συνδέεται με πιο ήπια συμπτώματα, αλλά δεν είναι ξεκάθαρη ακόμα η εικόνα για την Όμικρον.»

«Αν δούμε κάπου πως αυξάνονται τα κρούσματα, αυτό ίσως είναι ένα σήμα πως εκεί αυξάνεται η Όμικρον», τόνισε ο κ. Ζαούτης.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ