23 Απριλίου 2024

Παραλιακή Χανίων: Ξεκίνησε η αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία


Oι εργασίες των συνεργείων καθαριότητας στα Χανιά ξεκίνησαν από τα ξημερώματα της Δευτέρας

Στην αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν την Κυριακή τα καιρικά φαινόμενα σε τμήματα του παραλιακού μετώπου της πόλης των Χανίων, προχώρησαν σήμερα συνεργεία του δήμου.

Όπως μεταδίδει το ekriti, οι εργασίες των συνεργείων καθαριότητας ξεκίνησαν από τα ξημερώματα της Δευτέρας και, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, μέχρι το τέλος της ημέρας αναμένεται να έχουν αποκαταστήσει τα σημεία που έχουν πληγεί περισσότερο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Κατά κύριο λόγο, οι εργασίες εστιάζονται σε κομμάτια του παραλιακού μετώπου, από τη Χαλέπα έως τις παραλίες της Νέας Χώρας, των Αγίων Αποστόλων και δυτικότερα.

Το προσωπικό των συνεργείων απομάκρυνε τα σκουπίδια που ξέβρασε η θάλασσα και με ειδικά μηχανήματα (βούρτσες) προχώρησε στον καθαρισμό από την άμμο και το χώμα που σήκωσαν τα κύματα. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να αποκατασταθούν και οι φθορές στο πλακόστρωτο με μέριμνα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, ενώ έχει ήδη απομακρυνθεί ο αστικός εξοπλισμός, όπως γίνεται κάθε χρόνο τέτοια περίοδο.

Σε γραπτή δήλωσή του ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ετοιμότητα των υπηρεσιών και ανέφερε σχετικά: «Το αμέσως επόμενο διάστημα, με μέριμνα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων θα υπογραφεί, μεταξύ άλλων και η ανάθεση της μελέτης για την ανάταξη του προστατευτικού κυματοθραύστη του Ενετικού Λιμένα Χανίων. Ένα έργο που θα προσφέρει ενίσχυση και μόνιμη προστασία στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει με κάθε κακοκαιρία το λιμάνι μας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ