Οικονόμου: Με αρνητικό rapid test η είσοδος και εμβολιασμένων στα εορταστικά ρεβεγιόν


Για τα επιπλέον μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς της covid εν μέσω των εορτών έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου τη Δευτέρα 20/12. Ειδικότερα, ο κ. Οικονόμου ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA πως: «Παρακολουθούμε την πορεία της πανδημίας και της μετάλλαξης Όμικρον και στο πλαίσιο του περιορισμού της μεγάλης διασποράς εξετάζουμε διάφορα μέτρα και επιμέρους ρυθμίσεις». Την ίδια ώρα, τόνισε ότι «όσο χρόνο καθυστερήσουμε την εξάπλωση της μετάλλαξης, τόσο πιο θωρακισμένοι θα είμαστε».

Με αρνητικό rapid test η είσοδος και των εμβολιασμένων πολιτών στα εορταστικά ρεβεγιόν

Όπως είπε, «στο πλαίσιο αυτό, προσαρμόζουμε το σχεδιασμό μας για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις που υπάρχουν» και εξήγησε ότι η κυβέρνηση εξετάζει -πέραν των μέτρων που ισχύουν ήδη- να χρειάζεται οι πολίτες να επιδείξουν και αρνητικό rapid test προκειμένου να μπορούν να εισέλθουν σε κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης στα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

«Αυτό θα τους εξασφαλίζει περισσότερο τους ίδιους και όλους τους γύρω ότι θα είναι πιο ασφαλείς από κάποιον που μπορεί να νοσεί» διευκρίνισε ο Γιάννης Οικονόμου.

Η κυβέρνηση δεν εξετάζει άλλο μέτρο μέχρι και την εισήγηση της Επιτροπής

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «μέχρι τώρα αυτό είναι το μόνο μέτρο που εξετάζεται, αλλά θα εξαρτηθεί και από τι θα πει η Επιτροπή». Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι «δεν υπάρχει λόγος να λέμε μεγάλα λόγια ή να προκαλούμε σύγχυση» και υπενθύμισε ότι θα πρέπει να τηρούνται τα ήδη ισχύοντα μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο μέτρο φαίνεται πως συζητήθηκε στη σύσκεψη που είχε εκτάκτως ο πρωθυπουργός την Κυριακή 19/12 στο Μαξίμου με τον καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα, και τον υπουργό Υγείας.

Το κόστος του rapid test θα πληρώνουν οι ίδιοι οι πολίτες

Σημειώνεται ότι νωρίτερα τη Δευτέρα, κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, είχε ξεκαθαρίσει πως στην περίπτωση που η κυβένρηση προχωρήσει στο μέτρο της υποχρεωτικής επίδειξης αρνητικού rapid ελέγχου, θα το πληρώνουν οι ίδιοι οι πολίτες, ακόμα κι αν είναι εμβολιασμένοι.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ