Μετάλλαξη Όμικρον: Η νέα παραλλαγή του κορονοϊού είναι πλέον η κυρίαρχη στις ΗΠΑ


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Η παραλλαγή Όμικρον του νέου κορονοϊού έχει γίνει πλέον η κυρίαρχη στις ΗΠΑ, καθώς αντιπροσώπευε το 73,2% των μολύνσεων που καταγράφηκαν την εβδομάδα η οποία ολοκληρώθηκε τη 18η Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα δεδομένα των αμερικανικών υγειονομικών αρχών.

Η Όμικρον, εξαιρετικά μολυσματική, ξεπέρασε την παραλλαγή Δέλτα μέσα σε μόλις μερικές εβδομάδες και αντιπροσωπεύει πλέον ως και το 96,3% των κρουσμάτων σε τρεις βορειοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ (Όρεγκον, Ουάσινγκτον, Άινταχο), σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), την κυριότερη ομοσπονδιακή υπηρεσία δημόσιας υγείας της χώρας.

Την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, που ολοκληρώθηκε την 11η Δεκεμβρίου, τα κρούσματα της Όμικρον δεν αντιστοιχούσαν παρά στο 12,6%. Την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 4η Δεκεμβρίου, αποτελούσαν το 0,7%.

Η Όμικρον, που εξαπλώνεται με τρομακτική ταχύτητα, είχε εντοπιστεί σε 48 αμερικανικές πολιτείες ως χθες Δευτέρα, ενώ το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της καταγράφηκε μετά την αλληλούχηση του γονιδιώματος στην Καλιφόρνια την 1η Δεκεμβρίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ