Όμικρον: Στο τραπέζι έκτακτα μέτρα – Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις

Μία ανάσα πριν από τα Χριστούγεννα, σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές της χώρας υπό το φόβο της εξάπλωσης της Όμικρον. Ήδη στη χώρα μας έχουν επιβεβαιωθεί 26 κρούσματα της Όμικρον σε Αττική, Κρήτη και Λακωνία.

Υπό το πρίσμα αυτό και με στόχο να ελεγχθεί τυχόν διασπορά της Όμικρον στην κοινότητα, κυβέρνηση και ειδικοί προσανατολίζονται στη λήψη έκτακτων μέτρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι βρίσκεται η επιβολή του μέτρου των διαγνωστικών τεστ και για εμβολιασμένους τις ημέρες των ρεβεγιόν.

Το πρωί συνεδριάζει η υποεπιτροπή των επιδημιολόγων και στη μία μετά το μεσημέρι η ολομέλεια της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων. Αμέσως μετά αναμένονται ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Μια πρώτη γεύση των μέτρων που θα ανακοινωθούν έδωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Όπως είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη, υπάρχουν σκέψεις για ρεβεγιόν με τεστ και για εμβολιασμένους σε κλειστούς χώρους.

«Εξετάζουμε μόνο για εκείνους που το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς ή των Χριστουγέννων -θα δούμε, δεν θέλω να προτρέχω, η Επιτροπή θα πει κατά πάσα πιθανότητα προς την Πρωτοχρονιά-, εκτός από το ότι μόνον εμβολιασμένοι επιτρέπεται να πάνε στους κλειστούς χώρους, να είναι εφοδιασμένοι και με τα αποτελέσματα του rapid test. Δεδομένου ότι αυτό θα τους εξασφαλίσει ακόμα περισσότερο και τους ίδιους και όλους τους γύρω. Θα είναι όσο το δυνατόν πιο “στεγανοποιημένος” ο χώρος, από τον κίνδυνο να υπάρχει κάποιος εκεί που θα νοσεί. Εκείνες ή εκείνη τη μέρα που ο συνωστισμός σε κλειστούς χώρους συνιστά έναν παραπάνω κίνδυνο για να νοσήσει κάποιος και να το διασπείρει και στην υπόλοιπη κοινότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διευκρίνισε πως πρόκειται για ένα προσωρινό μέτρο. «Είναι ένα μέτρο έκτακτο, είναι κάτι που νομίζω ότι όλοι μας το χρειαζόμαστε, προκειμένου να έχουμε τη μέγιστη δυνατή εξασφάλιση ότι δεν νοσούμε. Και ότι και ο διπλανός μας δεν μπορεί να νοσεί χωρίς να το ξέρει και να μεταδώσει τον ιό. Βεβαίως, είναι μία επιβάρυνση. Κάθε επιβάρυνση είναι δυσάρεστη. Από κει και πέρα όμως ξέρετε ότι οι τιμές είναι συγκεκριμένες, είναι διαμορφωμένες», σημείωσε.

«Νομίζω ότι χρειαζόμαστε αυτή την επιπλέον εξασφάλιση για τη μία μόνο αυτή μέρα. Επαναλαμβάνω ότι είναι έκτακτο και προσωρινό μέτρο. Στον ορίζοντα αυτόν που έθεσα μέχρι στιγμής, και εν πάση περιπτώσει το ποσό είναι τέτοιο που αυτός που θα βγει εκείνο το βράδυ -δεν λέω ότι περισσεύουν σε κανέναν, αλλά είναι πλαφοναρισμένες οι τιμές. Και είναι για την καλύτερη δυνατή ασφάλεια του ίδιου και των υπολοίπων» κατέληξε.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here