Χριστούγεννα Γεύμα: Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

Χριστούγεννα Γεύμα: Και στις Χριστουγεννιάτικες συνταγές βάζουμε αγνό ελαιόλαδο. Εδώ θα βρείτε συνταγή για γιορτινή σούπα βελουτέ με κάστανα & αγνό παρθένο ελαιόλαδο

  • Χρόνος Μαγειρέματος 25 minutes
  • Χρόνος Προετοιμασίας 5 minutes
  • 4 μερίδες

Υλικά

Για τη Σούπα Βελουτέ

  • 500 γρ. κάστανα, προσβρασμένα
  • 100 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 καρότο, κομμένο σε φέτες
  • 1 πράσο, κομμένο σε φέτες
  • 30 ml κονιάκ ή μπράντι
  • 1300 ml ζωμό κρέατος
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 40 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτέλεση

Για τη Σούπα Βελουτέ

  1. Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο με το ελαιόλαδο για 2-3΄, προσθέτουμε τα κάστανα, το σκόρδο, τα μανιτάρια, συνεχίζουμε για 5΄ ακόμη και σβήνουμε με το κονιάκ.
  2. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και τον ζωμό.
  3. Βράζουμε τη σούπα για 25΄και κατόπιν την πολτοποιούμε ώστε να γίνει βελουτέ.
  4. Την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αν χρειαστεί λίγο ακόμη ζωμό για να την αραιώσουμε.
  5. Σερβίρουμε τη σούπα με λίγες σταγόνες λάδι τρούφας και κρέμα γάλακτος.

Μπορούμε να αρωματίσουμε και με εστραγκόν.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here