Νιγηρία κορωνοϊός: 500% αύξηση στα κρούσματα κορωνοϊού τις τελευταίες 14 ημέρες


Η Νιγηρία κατέγραψε αύξηση 500% στα κρούσματα COVID-19 τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό περιέχεται σε δήλωση που εκδόθηκε και υπογράφηκε από τον Γενικό Διευθυντή του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων της Νιγηρίας (NCDC), Ifedayo Adetifa, στην Abuja. Ο κ. Adetifa απέδωσε την κατά 500% αύξηση των μολύνσεων στη χώρα στις παραλλαγές Delta και Omicron της COVID-19. “Στις 19 Δεκεμβρίου, η Νιγηρία ανέφερε 223.887 κρούσματα και 2.985 θανάτους στις 36 πολιτείες και στην Ομοσπονδιακή Πρωτεύουσα. Η χώρα βρίσκεται τώρα σε ένα τέταρτο κύμα COVID-19. Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση της Νιγηρίας, μέσω της Προεδρικής Συντονιστικής Επιτροπής για τον COVID-19, του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Υγείας, καθώς και του NCDC και των εταίρων του, εντείνουν επομένως τις προσπάθειες επικοινωνίας κινδύνου για να υπενθυμίσουν στους Νιγηριανούς τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουμε και πρέπει να αναλάβουμε συλλογικά ευθύνη για τη μείωση της μετάδοσης του ιού.”

Μέτρα προστασίας στη Νιγηρία αυτές τις γιορτές

Αποκάλυψε επίσης ότι το NCDC ξεκίνησε την εκστρατεία του για τη σεζόν Yuletide με θέμα #CelebrateResponsibly ως μέρος της εκστρατείας #TakeResponsibility που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2020. “Το #CelebrateResponsibly εστιάζει συγκεκριμένα στα μέτρα που πρέπει να λάβουν οι Νιγηριανοί για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους αγαπημένους τους από την COVID-19 κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Η καμπάνια #CelebrateResponsibly στοχεύει τη βιομηχανία ψυχαγωγίας, τη βιομηχανία μεταφορών, τα θρησκευτικά περιβάλλοντα, τα μέσα ενημέρωσης, το προσωπικό ασφαλείας, τους νέους και το ευρύ κοινό για να προωθήσει την τήρηση των προληπτικών μέτρων για την COVID-19 κατά τη διάρκεια αυτής της εορταστικής περιόδου”, πρόσθεσε.

Προέτρεψε τους Νιγηριανούς να τηρήσουν τα προτεινόμενα μέτρα από τον οργανισμό και άλλες αρχές δημόσιας υγείας, καθώς γιορτάζουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. “Παρακαλούμε αποφύγετε όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια εντός και εκτός Νιγηρίας για να μειώσετε τον κίνδυνο μετάδοσης. Ο ιός που προκαλεί την COVID-19 είναι πιο πιθανό να εξαπλωθεί σε μαζικές συγκεντρώσεις, ειδικά όταν κρατείται σε εσωτερικούς χώρους με πλήρη χωρητικότητα και κακό αερισμό. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα τις υπαίθριες εκδηλώσεις με σωματική απόσταση, υποχρεωτική χρήση μάσκας και παροχή εγκαταστάσεων πλυσίματος χεριών ή απολυμαντικών χεριών. Παρακαλούμε, αξιοποιήστε κάθε ευκαιρία που παρέχεται για να εμβολιαστείτε κατά του COVID-19”, συμβουλεύει.

Πώς λειτουργεί η εκστρατεία ευαισθητοποίησης;

Η εκστρατεία Celebrate Responsibly που εκτείνεται από τις διακοπές των Χριστουγέννων έως την αρχή του νέου έτους, είπε, υπογραμμίζει την ευθύνη όλων των Νιγηριανών, της κυβέρνησης, του ιδιωτικού τομέα, των ιδρυμάτων, των ενώσεων, των κοινοτήτων, των οικογενειών και των ατόμων για την καταπολέμηση της πανδημίας. Οι θρησκευτικοί ηγέτες και οι επικεφαλής ιδρυμάτων, οργανισμών και επιχειρήσεων, πρόσθεσε, καλούνται να επιβάλουν τη συμμόρφωση του κοινού με τα προληπτικά μέτρα COVID-19 στη δικαιοδοσία τους. “Η COVID-19 συνεχίζει να απειλεί τις ζωές και τα μέσα διαβίωσης των Νιγηριανών, επομένως δεν πρέπει να απογοητεύσουμε τους φρουρούς μας αυτή την εορταστική περίοδο. Προτρέπουμε τους Νιγηριανούς να λάβουν όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για να εξασφαλίσουν ότι εμείς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα θα ζήσουμε για να γιορτάσουμε πολλές ακόμη εκδηλώσεις και γιορτές.”

 

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ