Τζο Μπάιντεν ΗΠΑ νέα μέτρα: 500 εκατομμύρια δωρεάν rapid test στον αγώνα κατά της Covid


Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, κ. Joe Biden, σχεδιάζει να ανακοινώσει το τελευταίο του σχέδιο μάχης για την καταπολέμηση της παραλλαγής Όμικρον σήμερα Τρίτη. Τα μέτρα θα περιλαμβάνουν τη διανομή 500 εκατομμυρίων δωρεάν rapid test COVID στο κοινό, το άνοιγμα νέων ομοσπονδιακών τοποθεσιών τεστ, την αποστολή εκατοντάδων ομοσπονδιακών εμβολιαστών και την παροχή 1.000 στρατιωτικού ιατρικού προσωπικού για την ενίσχυση των νοσοκομείων. Τα μέτρα, πολλά από τα οποία θα λάβουν χώρα μέχρι τον Ιανουάριο, περιγράφηκαν σε ενημερωτικό δελτίο από τον Λευκό Οίκο.

Θα δημιουργηθεί ένας ιστότοπος όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να ζητούν να σταλούν τα τεστ στα σπίτια τους, αλλά τα τεστ δεν θα είναι διαθέσιμα μέχρι τον Ιανουάριο, καθώς ο Μπάιντεν σχεδιάζει να επικαλεστεί τον Νόμο για την Άμυνα Παραγωγής για να επιταχύνει την παραγωγή δοκιμών για την COVID. Πριν από τρεις εβδομάδες, ο Μπάιντεν ανακοίνωσε τη στρατηγική του για τη χειμερινή πανδημία, δεσμευόμενος ότι 150 εκατομμύρια Αμερικανοί με ιδιωτική ασφάλιση υγείας θα μπορούν σύντομα να λάβουν αποζημίωση για τα τεστ COVID στο σπίτι. Είπε επίσης ότι θα υπάρξει βελτιωμένη πρόσβαση σε ενισχυτικές λήψεις και ανακοίνωσε νέες απαιτήσεις δοκιμών για διεθνείς ταξιδιώτες.

ΗΠΑ: Ανησχητικά αυξανόμενη η μεταδοτικότητα του ιού

Από τότε που αναφέρθηκε το πρώτο κρούσμα Omicron στις ΗΠΑ την 1η Δεκεμβρίου, η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή έγινε γρήγορα η κυρίαρχη παραλλαγή στη χώρα, αντιπροσωπεύοντας το 73% των νέων μολύνσεων την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ. Ακόμη και αν η παραλλαγή Omicron καταλήξει να προκαλεί λιγότερο σοβαρή ασθένεια, η έκρηξη σε περιπτώσεις σημαίνει ότι είναι ακόμα πιθανό τα νοσοκομεία να κατακλυστούν, είπαν οι ειδικοί. “Πρέπει να αναγνωρίσουμε την πραγματικότητα ότι δυστυχώς, με βαριά καρδιά, ο ιός είναι υπεύθυνος και πρέπει να ανακτήσουμε τον έλεγχο, και ο μόνος τρόπος για να το κάνουμε αυτό ως κοινωνία είναι να δοκιμάσουμε και να απομονώσουμε, να δοκιμάσουμε και να απομονώσουμε, να επαναλάβουμε, επαναλάβετε, επαναλάβουν”, σχολίασε η Μάρα Άσπιναλ, ειδικός στην ιατρική διαγνωστική στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Αριζόνα.

Ο Μπάιντεν εκτέθηκε ο ίδιος στον κορωνοϊό στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, αλλά έκτοτε βρέθηκε αρνητικός, δήλωσαν αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου τη Δευτέρα. Με τους Αμερικανούς να ανησυχούν τώρα για τα ταξιδιωτικά τους σχέδια για τις διακοπές, θα προσπαθήσει την Τρίτη να καθησυχάσει το έθνος, υπενθυμίζοντας παράλληλα στους ανθρώπους ότι ο εμβολιασμός και τα ενισχυτικά εμβόλια παραμένουν η καλύτερη προστασία έναντι της παραλλαγής Omicron. Ο Μπάιντεν θα πει ότι εάν οι άνθρωποι εμβολιαστούν και ακολουθήσουν άλλες οδηγίες κοινωνικής απόστασης, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μάσκας σε δημόσιους χώρους, θα πρέπει να αισθάνονται άνετα να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και τις διακοπές με τις οικογένειές τους, δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ