ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ – ΠΟΠΟΚΠ: Απεργιακές κινητοποιήσεις στις 23 και 24 Δεκεμβρίου


Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021, προχωράει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ). Παράλληλα προανήγγειλε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας την ίδια μέρα στις 10:30. Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ, «για το συνδικαλιστικό κίνημα, είναι θέμα αρχής, αλλά και ύπαρξης, η προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, καθώς και η διασφάλιση του δημόσιου ασφαλιστικού μας συστήματος».

Την ίδια ώρα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) κήρυξε 48ωρη απεργία στις 23 και 24 Δεκεμβρίου και απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021, στις 10:30 πμ, καθώς και στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν πανελλαδικά στα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ. Στη σχετική ανακοίνωσή της, η ΠΟΠΟΚΠ εκφράζει την αντίθεσή της στην ανακοίνωση του υπουργείου περί ανάκλησης των αδειών των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ για το διάστημα των γιορτών και τη μεταφορά τους 10 μέρες μετά. Το πρόβλημα των χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων δεν θα λυθεί με την ανάκληση των αδειών των εργαζομένων, «που βιώνουν καθημερινά την εργασιακή τους εξόντωση», υποστηρίζει η ΠΟΠΟΚΠ.

ΑΔΕΔΥ: Στηρίζει τις απεργίες στον ΕΦΚΑ

Τις απεργιακές κινητοποιήσεις στον ΕΦΚΑ την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου στηρίζει και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. Όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση: «αφού έλαβε υπόψη της τις ανακοινώσεις της ΠΟΣΕ/ΙΚΑ και της ΠΟΠΟΚΠ, στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις που κήρυξαν για την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου με αιτήματα:

  • Δημόσιο Καθολικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης
  • Έξω οι ιδιώτες από την Κοινωνική Ασφάλιση
  • Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους Φορείς Κοινωνικής Πολιτικής
  • Κανονισμούς Ασφάλισης, Συντάξεων και Παροχών, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες εργαζομένων, συνταξιούχων και επιδοματούχων
  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές – Επαναφορά 13ου & 14ου μισθού
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντεργατικών νόμων

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 10:30πμ, στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29), καθώς και στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν πανελλαδικά, στα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ