Μετάλλαξη Όμικρον: Το Ισραήλ καταγράφει τον πρώτο θάνατο ασθενούς με παραλλαγή Όμικρον


Νοσοκομείο του Ισραήλ επιβεβαίωσε την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου τον πρώτο θάνατο ασθενούς με την παραλλαγή Omicron της COVID-19 στη χώρα. Όπως σημείωσε ο άνδρας έπασχε από μια σειρά σοβαρές υποκείμενων παθήσεις. Το Ιατρικό Κέντρο Soroka στην Beersheba – Μπερ Σεβά – ανακοίνωσε πως ο άνδρας, που ήταν σχεδόν 70 ετών, πέθανε τη Δευτέρα (20/12), δύο εβδομάδες αφότου εισήχθη στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου, ο ασθενής υπέφερε από διάφορες σοβαρές ασθένειες. «Η νοσηρότητά του προήλθε κυρίως από προϋπάρχουσες ασθένειες και όχι από λοίμωξη του αναπνευστικού που προήλθε από τον κορωνοϊό», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ένας έλεγχος PCR οδήγησε σε υποψίες ότι ο ασθενής είχε μολυνθεί με την παραλλαγή Omicron και εστάλη για ανάλυση DNA, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Όπως αναφέρουν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης – Times of Israel και Ynet – ο ασθενής είχε ήδη εβολιαστεί διπλά κατά της Covid, δεν είχε ωστόσο κανει την τρίτη, ενισχυτική δόση.

Νωρίτερα την Τρίτη, το Υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 340 επιβεβαιωμένα κρούσματα της παραλλαγής Omicron στο Ισραήλ.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση της χώρας ενέκρινε τη μείωση κατά 50% της προσέλευσης υπολλήλων του δημόσιου τομέα στα γραφεία, όπως δήλωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Naftali Bennett, ενθαρρύνοντας περαιτέρω την τηλεργασία.

Εν τω μεταξύ, το γραφείο του υπουργού Άμυνας, Benny Gantz, δήλωσε ότι διέταξε τη Διοίκηση Εσωτερικού Μετώπου του στρατού, η οποία είναι επιφορτισμένη με την τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας, να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο 5.000 νέων κρουσμάτων την ημέρα.

Omicron Variant

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ