Κορωνοϊός: Νέα μέτρα κατά της Covid ανακοίνωσε η Γερμανία πριν την Πρωτοχρονιά


Νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της COVID-19 πριν από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, δήλωσε την Τρίτη 21/12 ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς. Μεταξύ αυτών, ο περιορισμός των ιδιωτικών συγκεντρώσεων για τα εμβολιασμένα άτομα σε μέγιστο αριθμό 10 ατόμων. Συγκεκριμένα, ο Scholz συμφώνησε επίσης με τους πρεμιέρες των 16 πολιτειών της Γερμανίας να κλείσουν κλαμπ και ντίσκο και να επιτρέψουν μόνο μεγάλες εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων ποδοσφαιρικών αγώνων, χωρίς θεατές.

«Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να κλείσουμε τα μάτια μας στο επόμενο κύμα», είπε ο Σολτς στη ενημέρωση των συντακτών μετά το πέρας της διάσκεψης με τους προωθυπουργούς των κρατιδίων σχετικά με τα νέα μέτρα. «Ο κορωνοϊός δεν θα κάνει χριστουγεννιάτικο διάλειμμα», δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι είναι θέμα εβδομάδων πριν η παραλλαγή Omicron γίνει κυρίαρχη στη Γερμανία.

Την ίδια ώρα, η χώρα πρόκειται να ενισχύσει και την εκστρατεία αναμνηστικού εμβολιασμού. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα, περίπου το 70,4% του πληθυσμού της Γερμανίας των 83 σχεδόν εκατομμυρίων έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid, με το 32,6% να έχει λάβει και το αναμνηστικό εμβόλιο.

Το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) για τις μολυσματικές ασθένειες είχε συστήσει αυστηρότερα μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης εισαγωγής «μέγιστων περιορισμών επαφής» και περιορισμού των ταξιδιών στο απολύτως απαραίτητο.

Εν τω μεταξύ, η πόλη του Αμβούργου έχει επιβάλει περιορισμούς από τις 24 Δεκεμβρίου. Τα εστιατόρια και τα μπαρ πρέπει να κλείσουν στις 23:00, ενώ ισχύει και απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών από τη 1 τα ξημερώματα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Την Τρίτη 21/12 το RKI ανέφερε 23.428 νέες μολύνσεις και 462 θανάτους στη Γερμανία.

Οι ειδικοί έχουν επίσης προειδοποιήσει ότι η παραλλαγή Omicron θα μπορούσε να προκαλέσει διακοπή στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, καθώς και στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού. Τα νοσοκομεία μπορεί να αντιμετωπίσουν ένα διπλό κύμα βαρέως ασθενών και τεράστιες ελλείψεις προσωπικού λόγω πρωτοφανών λοιμώξεων μεταξύ γιατρών και νοσηλευτών.

Ο Scholz θα συναντήσει ξανά τους πρωθυπουργούς των 16 γερμανικών κρατιδίων στις 7 Ιανουαρίου για να συζητήσουν την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ