Κορωνοϊός ΗΠΑ: Το κυβερνητικό σχέδιο αναχαίτισης της Όμικρον ανακοίνωσε ο Μπάιντεν

Τα σχέδια για την επέκταση των χώρων διεξαγωγής τεστ κορωνοϊού σε όλη τη χώρα, τη διανομή μισού δισεκατομμυρίου δωρεάν διαγνωστικών ελέγχων στο σπίτι και την ανάπτυξη περισσότερων ομοσπονδιακών πόρων για την υγεία για να βοηθηθούν τα φορτωμένα νοσοκομεία ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Μπάιντεν την Τρίτη 21/12, καθώς η παραλλαγή omicron οδηγεί σε ένα νέο κύμα λοιμώξεων. Μιλώντας στον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν αναγνώρισε ότι οι Αμερικανοί είναι «κουρασμένοι, ανήσυχοι και απογοητευμένοι» με τον Covid-19, τον οποίο περιέγραψε ως «σκληρό αντίπαλο». Αλλά τόνισε ότι «δείξαμε ότι είμαστε πιο σκληροί. πιο σκληροί γιατί έχουμε τη δύναμη της επιστήμης και των εμβολίων που αποτρέπουν τις ασθένειες και σώζουν ζωές».

Επιπλέον, ο πρόεδρος είπε ότι οι Αμερικανοί έχουν την υποχρέωση να εμβολιαστούν, αποκαλώντας το «πατριωτικό καθήκον». Ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων Covid έχει εκτοξευθεί σε επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί από το 2020, οι προοπτικές είναι πολύ διαφορετικές με τα εμβόλια και άλλες θεραπείες, σημείωσε.

Απευθυνόμενος στους γονείς, ο Μπάιντεν ανέφερε: «Δεν χρειάζεται να κλείσουμε τα σχολεία λόγω του Covid-19. Μπορούμε να κρατήσουμε τα σχολεία ανοιχτά. Αυτό ακριβώς πρέπει να κάνουμε».

Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα αρχίσει να παρέχει μισό δισεκατομμύριο δωρεάν rapid test σε σπίτια τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με τις δηλώσεις από τον Λευκό Οίκο, και οι υγειονομικοί αξιωματούχοι θα δημιουργήσουν έναν ιστότοπο όπου οι Αμερικανοί πολίτες θα μπορούν να τα παραγγείλουν.

Επιπλέον, νέοι ομοσπονδιακοί χώροι διαγνωστικών ελέγχων θα δημιουργηθούν σε ολόκληρη τη χώρα, ξεκινώντας αυτήν την εμβομάδα με έναν στη Νέα Υόρκη.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει δώσει έμφαση στο αυξημένο testing ως έναν από τους πυλώνες της απόκρισής της στην πανδημία, αλλά έχει επικριθεί για την αποτυχία της παροχής διαγνωστικών ελέγχων στο σπίτι με χαμηλό κόστος. Οι Αμερικανοί πληρώνουν 25 $ για ένα πακέτο δύο εξετάσεων, αν μπορούν να βρουν κάποιο σε ένα φαρμακείο.

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι λένε ότι φοβούνται ότι η εμφάνιση της παραλλαγής όμικρον που εξαπλώνεται γρήγορα θα μπορούσε να κατακλύσει τις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης σε εθνικό επίπεδο. Η παραλλαγή αντιπροσώπευε το 73 τοις εκατό των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες μεταξύ 12 και 18 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με μοντελοποιημένες προβλέψεις από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Για να ανακουφίσει τα νοσοκομεία που έχουν κατακλυστεί, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα στείλει ιατρικές ομάδες έκτακτης ανάγκης στο Μίσιγκαν, την Ιντιάνα, το Ουισκόνσιν, την Αριζόνα, το Νιου Χάμσαϊρ και το Βερμόντ, είπε ο πρόεδρος. Ορισμένες από αυτές τις πολιτείες, όπως το Μίσιγκαν, υπέφεραν από αυξήσεις κρουσμάτων ακόμη και πριν από την ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος όμικρον στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτόν τον μήνα.

Η κυβέρνηση θα στείλει επιπλέον 1.000 στρατιωτικούς γιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικούς και άλλο προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης σε τεταμένα ιατρικά κέντρα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, όπως απαιτείται, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here