Αύξηση Πληθυσμός ΗΠΑ: Μειώνεται στο χαμηλότερο ποσοστό κατά το πρώτο έτος της πανδημίας covid-19

Αύξηση Πληθυσμός ΗΠΑ: Η αύξηση του πληθυσμού των ΗΠΑ μειώνεται στο χαμηλότερο ποσοστό κατά το πρώτο έτος της πανδημίας COVID-19 Η αύξηση του πληθυσμού των ΗΠΑ έπεσε στο χαμηλότερο ποσοστό από την ίδρυση του έθνους κατά το πρώτο έτος της πανδημίας, καθώς ο κορωνοϊός περιόρισε τη μετανάστευση, καθυστέρησε τις εγκυμοσύνες και σκότωσε εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους των ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναπτύχθηκαν μόνο κατά 0,1%, με μόνο επιπλέον 392.665 που προστέθηκαν στον πληθυσμό των ΗΠΑ, από τον Ιούλιο του 2020 έως τον Ιούλιο του 2021, σύμφωνα με εκτιμήσεις πληθυσμού που δημοσιεύθηκαν από το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ βιώνουν αργή πληθυσμιακή αύξηση εδώ και χρόνια, αλλά η πανδημία επιδείνωσε αυτή την τάση.

Αυτό το περασμένο έτος ήταν η πρώτη φορά από το 1937 που ο πληθυσμός της χώρας αυξήθηκε κατά λιγότερο από 1 εκατομμύριο ανθρώπους.

Πρόσφατα, η αύξηση του πληθυσμού των ΗΠΑ μειώθηκε κατά το πρώτο έτος της πανδημίας COVID-19.

Πρόσφατα, η αύξηση του πληθυσμού των ΗΠΑ μειώθηκε κατά το πρώτο έτος της πανδημίας COVID-19.

«Η αύξηση του πληθυσμού επιβραδύνεται εδώ και χρόνια λόγω των χαμηλότερων ποσοστών γεννήσεων και της μείωσης της καθαρής διεθνούς μετανάστευσης, ενώ τα ποσοστά θνησιμότητας αυξάνονται λόγω της γήρανσης του πληθυσμού της χώρας», δήλωσε η Kristie Wilder, δημογράφος του Γραφείου Απογραφής.

«Τώρα, με τον αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19, αυτός ο συνδυασμός είχε ως αποτέλεσμα έναν ιστορικά αργό ρυθμό ανάπτυξης». Οι εκτιμήσεις του πληθυσμού προέρχονται από τον υπολογισμό του αριθμού των γεννήσεων, των θανάτων και της μετανάστευσης στις ΗΠΑ.

Για πρώτη φορά, η διεθνής μετανάστευση ξεπέρασε τις φυσικές αυξήσεις που προέρχονται από γεννήσεις που υπερτερούν των θανάτων.

Υπήρξε μια καθαρή αύξηση σχεδόν 245.000 κατοίκων από τη διεθνή μετανάστευση αλλά μόνο περίπου 148.000 από τη φυσική αύξηση. Μεταξύ 2020 και 2021, 33 πολιτείες σημείωσαν αύξηση πληθυσμού και 17 πολιτείες και η περιφέρεια της Κολούμπια έχασαν πληθυσμό.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here