Πανδημία Ισραήλ: Κινείται να απαγορεύσει τα ταξίδια στις ΗΠΑ λόγω ανησυχιών για την παραλλαγή Omicron

Πανδημία Ισραήλ: Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι το υπουργικό του συμβούλιο ενέκρινε απαγόρευση ταξιδιού στις ΗΠΑ λόγω των αυξανόμενων ανησυχιών για την εξάπλωση της παραλλαγής όμικρον, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Η Jerusalem Post ανέφερε ότι το μέτρο χρειάζεται έγκριση από τις επιτροπές Νόμου και Συντάγματος και Υγείας της Κνεσέτ. Το μέτρο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τα μεσάνυχτα το πρωί της Τετάρτης, ανέφερε η έκθεση. Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε το σχέδιο για την ένταξη των ΗΠΑ στην κόκκινη λίστα ταξιδιών του Ισραήλ, πράγμα που σημαίνει ότι οι κάτοικοι μπορούν να ταξιδεύουν εκεί μόνο με ειδική άδεια.

 

Η κίνηση θεωρείται ως ένα δραματικό βήμα λόγω των στενών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών και του αριθμού των διπλών υπηκόων, ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η κίνηση ουσιαστικά εμποδίζει τους Ισραηλινούς να επισκέπτονται τις ΗΠΑ.

Ο Μπένετ έχει προειδοποιήσει για νέες μολύνσεις στο Ισραήλ.

Η εφημερίδα Haaretz, ανέφερε ότι 873 άνθρωποι στη χώρα των 9,2 εκατομμυρίων έχουν διαγνωστεί με τον ιό μόνο την Παρασκευή και 81 άτομα νοσηλεύτηκαν, συμπεριλαμβανομένων των 41 που χρειάστηκαν αναπνευστήρες.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι το 10% των επιβατών σε πτήση από το Μαϊάμι που έφτασε την Κυριακή βρέθηκε θετικό στην COVID-19.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Naftali Bennett προειδοποίησε τη χώρα για το πέμπτο κύμα λοιμώξεων COVID-19.

Το γραφείο του Μπένετ δεν απάντησε αμέσως σε ένα email από το Fox News σχετικά με την απόφαση.

Είπε στους δημοσιογράφους ότι η παραλλαγή  όμικρον βρίσκεται στη χώρα και είπε ότι «είναι δυνατό να πούμε ότι το πέμπτο κύμα έχει ξεκινήσει».  «Πολίτες του Ισραήλ, αν πριν από τρεις εβδομάδες χρειάζονταν κιάλια για να δουν το κύμα που έρχεται από μακριά, τώρα αυτό είναι ήδη εδώ.

Κατά τη γνώμη μου, σε τρεις ή τέσσερις εβδομάδες, ίσως νωρίτερα, θα δούμε ένα άλμα στη νοσηρότητα που δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο αμφιβολίας

Ως κυβέρνηση προετοιμαζόμαστε από κάθε άποψη», είπε.

Ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ προέτρεψε τους Ισραηλινούς να εμβολιαστούν εν μέσω νέων ανησυχιών σχετικά με την παραλλαγή όμικρον.

Ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ προέτρεψε τους Ισραηλινούς να εμβολιαστούν εν μέσω νέων ανησυχιών σχετικά με την παραλλαγή όμικρον.

Το υπουργείο Υγείας της χώρας είχε συστήσει την απαγόρευση ταξιδιών στις ΗΠΑ, τον Καναδά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο. Η έκθεση επεσήμανε ότι το Ισραήλ είχε ήδη απαγορεύσει στους πολίτες να ταξιδεύουν στη Γαλλία, την Ιρλανδία και άλλες χώρες.

Το Reuters ανέφερε ότι οι νέες κατευθυντήριες γραμμές τίθενται σε ισχύ την Τρίτη.

Οι Ισραηλινοί που έχουν ήδη ταξιδέψει στο εξωτερικό πρέπει να μπουν σε καραντίνα για μια εβδομάδα μετά την επιστροφή τους.

Ο Μπένετ αντιμετώπισε ερωτήματα σχετικά με τη συνέπεια και επικρίθηκε επειδή μίλησε για ταξιδιωτικές απαγορεύσεις ενώ η γυναίκα και τα παιδιά του έκαναν διακοπές στις Μαλδίβες.

“Ισραήλ: Απαγόρευση ταξιδιών στις περισσότερες χώρες του κόσμου (συμπεριλαμβανομένων των Μαλδίβων) Επίσης Ισραήλ: Η σύζυγος και τα παιδιά του πρωθυπουργού εξακολουθούν να κάνουν διακοπές στις Μαλδίβες.

“Οι περιορισμοί είναι για εσάς τους αγρότες, όχι για αυτούς”, είπε ο Eli David στο Twitter., ο συνιδρυτής της Deep Learning AI Cybersecurity.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here