Μαδαγασκάρη: Υπουργός κολύμπησε 12 ώρες για να σωθεί, μετά τη συντριβή ελικοπτέρου στη θάλασσα


Μία κινηματογραφική ιστορία επιβίωσης με πρωταγωνιστή έναν υπουργό εκτυλίχθηκε στη Μαδαγασκάρη. Κατάφερε να φθάσει στην ακτή, κολυμπώντας 12 ολόκληρες ώρες, μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε

Ο υπουργός Αστυνομίας Serge Gelle ήταν ένας από τους δύο επιζώντες που έκανε τον μαραθώνιο κολύμβησης και κατάφερε να φθάσει μέχρι την ακτή μετά την εκτίναξή του από το ελικόπτερο, στα ανοιχτά της βορειοανατολικής ακτής της Μαδαγασκάρης.

Η έρευνα συνεχίζεται για άλλους δύο επιβάτες μετά το δυστύχημα της Δευτέρας, τα αίτια του οποίου δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές και λιμενικές αρχές.

Ο Serge Gelle, ο υπουργός της χώρας αρμόδιος για την αστυνομία, και ένας συνάδελφός του αστυνομικός έφτασαν χωριστά στην παραθαλάσσια πόλη Mahambo το πρωί της Τρίτης, προφανώς αφού εκτινάχθηκαν από το αεροσκάφος, δήλωσε ο επικεφαλής της λιμενικής αρχής.

Σε ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο 57χρονος Gelle εμφανίζεται εξουθενωμένος σε μια ξαπλώστρα, φορώντας ακόμα τη στολή παραλλαγής του. «Η ώρα μου να πεθάνω δεν έχει έρθει ακόμα», είπε, προσθέτοντας ότι κρυώνει πολύ, αλλά δεν έχει τραυματιστεί.

Στο ελικόπτερο πετούσε ο ίδιος και άλλοι αξιωματούχοι για να επιθεωρήσουν τον τόπο ενός ναυαγίου στα ανοιχτά της βορειοανατολικής ακτής το πρωί της Δευτέρας. Τουλάχιστον 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην ναυτική τραγωδία, δήλωσε την Τρίτη ο αρχηγός της αστυνομίας.

Ο…σκληραγωγημένος υπουργός χρησιμοποίησε ένα από τα καθίσματα του ελικοπτέρου ως συσκευή επίπλευσης. «Είχε πάντα μεγάλη αντοχή στον αθλητισμό και διατηρούσε αυτόν τον ρυθμό ως υπουργός, είναι σαν 30χρονος», είπαν οι οικείοι του. «Έχει ατσάλινα νεύρα».

Ο Gelle έγινε υπουργός ως μέρος ενός ανασχηματισμού του υπουργικού συμβουλίου τον Αύγουστο, αφού υπηρέτησε στην αστυνομία για τρεις δεκαετίες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ