Δερματικές λοιμώξεις ρευματικός πυρετός: Λοιμώξεις από στρεπτόκοκκο στο δέρμα πυροδοτούν τον ρευματικό πυρετό


Έρευνες έχουν δείξει ότι οι δερματικές λοιμώξεις είναι πιθανώς η κύρια αιτία του ρευματικού πυρετού. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο BMJ Global Health Journal. Ο ρευματικός πυρετός είναι μια σημαντική αιτία σοβαρών καρδιακών παθήσεων, ιδιαίτερα για τα παιδιά και τους νέους των Μαορί και του Ειρηνικού στην Aotearoa της Νέας Ζηλανδίας και για πολλά παιδιά και νέους σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος. Ο καθηγητής Michael Baker του Τμήματος Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Otago, Wellington εξήγησε ότι έχει από καιρό αναγνωριστεί ότι ο ρευματικός πυρετός είναι μια επιπλοκή της στρεπτοκοκκικής φαρυγγίτιδας της ομάδας Α (GAS), κοινώς γνωστή ως στρεπτόκοκκος λαιμού. Ωστόσο, νέα έρευνα έχει δείξει ότι οι δερματικές λοιμώξεις από στρεπτόκοκκο μπορούν επίσης να πυροδοτήσουν την ασθένεια. “Αυτή η μελέτη είναι μια σημαντική ανακάλυψη στην κατανόηση των αιτιών του ρευματικού πυρετού”, δήλωσε ο καθηγητής Baker.

Λεπτομέρειες για την μελέτη

“Αυτή είναι η πρώτη μελέτη στον κόσμο που επιβεβαιώνει ότι ο κίνδυνος ρευματικού πυρετού αυξάνεται μετά από δερματική λοίμωξη από GAS με τον ίδιο τρόπο όπως μετά από πονόλαιμο με GAS. Επειδή ο ρευματικός πυρετός είναι μια σπάνια ασθένεια και λίγες χώρες έχουν ολοκληρωμένα δεδομένα σχετικά με την υγεία, καμία προηγούμενη μελέτη δεν ήταν σε θέση να ποσοτικοποιήσει τον κίνδυνο ρευματικού πυρετού μετά από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη μόλυνση”, πρόσθεσε. Η Νέα Ζηλανδία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ρευματικού πυρετού που παρατηρούνται σε μια χώρα υψηλού εισοδήματος, με περισσότερες από τις μισές περιπτώσεις ρευματικού πυρετού στην περιοχή του Ώκλαντ. Αυτή η μελέτη χρησιμοποίησε δεδομένα για σχεδόν 1,9 εκατομμύρια (1.866.981) επιχρίσματα λαιμού και δέρματος που υποβλήθηκαν σε θεραπεία στην περιοχή του Ώκλαντ για μια περίοδο οκτώ ετών, τα οποία συνδέθηκαν με δεδομένα νοσηλείας για εντοπισμό περιπτώσεων ρευματικού πυρετού, καθώς και δεδομένα συνταγών για τον εντοπισμό των περιπτώσεων διανεμήθηκε. αντιβιοτικά.

Ο κίνδυνος ρευματικού πυρετού αυξήθηκε πενταπλασιασμένος κατά τη διάρκεια της περιόδου των οκτώ έως 90 ημερών μετά από ένα βαμβάκι με θετικό αέριο στρεπτόκοκκο λαιμό και ένα επίχρισμα θετικό στο GAS. Τα παιδιά των Μαορί και του Ειρηνικού διέτρεχαν τον υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν ρευματικό πυρετό μετά τη συλλογή θετικού επιχρίσματος GAS. Μεγάλο μέρος της πρόληψης του ρευματικού πυρετού στη Νέα Ζηλανδία έχει επικεντρωθεί στη διάγνωση και τη θεραπεία των λοιμώξεων του λαιμού. Ο καθηγητής Baker είπε ότι τα αποτελέσματα της μελέτης έχουν τεράστιες συνέπειες για την πρόληψη του ρευματικού πυρετού. “Ενώ η θεραπεία του πονόλαιμου SGA πρόκειται να παραμείνει βασική στρατηγική για την πρόληψη του ρευματικού πυρετού, θα πρέπει επίσης να δοθεί νέα έμφαση στον έλεγχο των δερματικών λοιμώξεων από GAS για να μειωθεί ο κίνδυνος ρευματικού πυρετού στη Νέα Ζηλανδία και σε όλο τον κόσμο”, είπε.

Τι συμβαίνει στη Νέα Ζηλανδία

Η Νέα Ζηλανδία έχει υψηλή και αυξανόμενη συχνότητα δερματικών λοιμώξεων, με σημαντικά υψηλότερα ποσοστά μεταξύ των παιδιών των Μαορί και του Ειρηνικού από ό,τι μεταξύ των παιδιών ευρωπαϊκών και άλλων εθνοτήτων. “Οι επαγγελματίες υγείας που φροντίζουν παιδιά που διατρέχουν κίνδυνο για ρευματικό πυρετό θα πρέπει να αντιμετωπίζουν τις λοιμώξεις του δέρματος με το ίδιο επίπεδο έντασης με τις λοιμώξεις του λαιμού. Ενώ ένα βασικό μήνυμα προς το κοινό είναι ότι οι λοιμώξεις του δέρματος είναι σημαντικές και πρέπει να αντιμετωπίζονται γρήγορα”, είπε. Η ομάδα μελέτης σχεδιάζει τώρα έρευνα για να βασιστεί σε αυτά τα ευρήματα, είπε η δρ Τζούλι Μπένετ, η οποία επίσης εργάστηκε στην έρευνα.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ