Θάνος Πλεύρης: Μετά τις γιορτές θα υπάρχει οπωσδήποτε νέο πλαίσιο περιοριστικών μέτρων

Την εφαρμογή νέων περιοριστικών μέτρων στον αγώνα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού μετά την εορταστική περίοδο και στον απόηχο εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον, ανακοίνωσε από πρίν από λίγο από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. «Είναι μία ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης – συνεδριάζει αυτή τη στιγμή η ειδική επιτροπή – ότι μετά τις γιορτές θα υπάρχει οπωσδήποτε νέο πλαίσιο περιοριστικών μέτρων. Η Επιτροπή θα εισηγηθεί τα περιοριστικά μέτρα και η κυβέρνηση θα πάρει τις τελικές της αποφάσεις για να μπορέσουμε να ελέγξουμε την πανδημία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.

«Παρακολουθούμε κάθε μέρα τα δεδομένα, η βούληση της κυβέρνησης, όπως αποτυπώθηκε και χθες από τον πρωθυπουργό, είναι τα μέτρα να ισχύουν μετά τις γιορτές. Θα εξετάσουμε τι μέτρα θα πάρουμε μετά την εισήγηση της επιτροπής τις επόμενες μέρες», ανέφερε ο κ. Πλεύρης και πρόσθεσε: «Υπάρχει μία στενή παρακολούθηση της κατάστασης και αναλόγως των στοιχείων που θα έχουμε θα προσδιορίσουμε και τις αποφάσεις μας, με βούληση όμως να γίνει κανονικά το διάστημα αυτό των εορταστικών εκδηλώσεων με το ισχύον πλαίσιο», είπε ο κ. Πλεύρης και ξεκαθάρισε ότι «το επόμενο δεκαήμερο θα γίνουν τόσοι έλεγχοι, όσοι έγιναν όλο το χρόνο που πέρασε, οπότε δεν θα πρέπει να διανοηθεί κανένας σε όποια χώρο και αν εργάζεται, ότι δεν θα εργάζονται μέσα μόνο άτομα εμβολιασμένα».

Την ίδια ώρα, ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε και στα ποσοστά εμβολιασμένων στην χώρα. Συγκεκριμένα, όπως είπε, οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί έφθασαν στο 70%, ενώ στο 66% είναι οι πλήρως εμβολιασμένοι. Ειδικότερα, στον ενήλικο πληθυσμό έχει καλυφθεί το 80% αυτών που έχουν κάνει την πρώτη δόση και στο 75% όσων έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Τέλος, ο Θάνοπς Πλεύρης κάλεσε όλους τους πολίτες να πραγματοιήσουν «self test» το διάστημα των γιορτών για να γίνεται η ιχνηλάτηση σε πραγματικό χρόνο.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here