Θάλασσα ψυχική υγεία: Η παραμονή σε μπλε χώρους συνδέεται με μεγαλύτερη ευεξία και ενισχυμένη υγεία [vid]

Η παραλία μπορεί να είναι ένα αναζωογονητικό μέρος για να νιώσεις άμεσα καλύτερα. Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι οι σύντομοι περίπατοι κατά μήκος της παραλίας μπορούν να τονώσουν τη διάθεσή σας και να ενισχύσουν την ψυχική σας υγεία. Η παραλία είναι ένας μπλε χώρος και η έκθεση σε μπλε χώρους έχει συνδεθεί με μεγαλύτερα επίπεδα ευεξίας και ενισχυμένη υγεία.

Οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να συνδέουν την παραλία με το αίσθημα χαλάρωσης και ευτυχίας. Η παραλία επηρεάζει την ψυχική σας υγεία με τους εξής τρόπους:

  • Είναι μια αλλαγή σκηνικού. Μελέτες δείχνουν ότι όταν βιώνουμε το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά αυτό μπορεί να προκαλέσει άγχος. Όταν αλλάζετε το σκηνικό σας και πηγαίνετε στην παραλία, οι αισθήσεις σας εμπλέκονται σε μια νέα επεξεργασία των δεδομένων γύρω σας. Νέες εικόνες, μυρωδιές, γεύσεις και ήχοι που έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να βελτιώσουν την ψυχική κατάσταση και να αυξήσουν τα συναισθήματα χαλάρωσης.
  • Βελτιώνει τη συνολική ευεξία. Η έκθεση στον ήλιο και τον θαλασσινό αέρα είναι εξαιρετική για την ψυχική υγεία. Επιπλέον, η κολύμβηση και γενικά η είσοδος στο νερό έχουν αποδεδειγμένα οφέλη κατά της κατάθλιψης και του άγχους.

  • Μειώνει το άγχος. Το να βρίσκεστε στη φύση, ένα μέρος που αισθάνεστε ασφαλείς, μπορεί να μειώσει την αρτηριακή σας πίεση και τα επίπεδα ορμονών του στρες. Ομοίως, το να περνάτε χρόνο στην παραλία μπορεί να μειώσει το άγχος και τη διέγερση του νευρικού συστήματος, κάτι που σας κάνει να αισθάνεστε στρες και άγχος.
  • Σας ανεβάζει τη διάθεση. Ο χρόνος στην παραλία αυξάνει την αυτοεκτίμησή σας και προωθεί τη χαλάρωση. Ορισμένα άτομα με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής αναφέρουν ότι αισθάνονται πιο ήρεμα στην παραλία. Το περπάτημα κατά μήκος της ακτογραμμής μπορεί να σας κάνει να νιώσετε λιγότερο απομονωμένοι και πιο χαρούμενοι.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ