ΟΑΕΔ: Το νέο νομοσχέδιο για την κατάρτιση, τις δεξιότητες και τον εκσυγχρονισμό του Οργανισμού


Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, παρουσίασε την Τρίτη 21/12 το νομοσχέδιο για την κατάρτιση, τις δεξιότητες και τον εκσυγχρονισμό του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, σύμφωνα με Ανακοίνωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, για τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Με το προτεινόμενο νομοσχέδιο επιδιώκεται:

  • Αναβάθμιση του συστήματος της κατάρτισης με έμφαση στην ποιότητα, την αξιολόγηση και την πιστοποίηση, ώστε η Ελλάδα να πάψει να είναι ουραγός στην αντιστοίχιση μεταξύ των δεξιοτήτων που διαθέτει το ανθρώπινο δυναμικό και αυτών που ζητά η αγορά εργασίας. Ορίζονται υποχρεώσεις και για τους παρόχους και για τους καταρτιζόμενους, ώστε να πιάνουν τόπο τα ευρωπαϊκά κονδύλια που διοχετεύονται στην κατάρτιση.
  • Εκσυγχρονισμός του ΟΑΕΔ με στόχο να γίνει μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης και να μπορέσει να αξιοποιήσει στο έπακρο τους διαθέσιμους ευρωπαϊκούς πόρους.
  • Στενότερη συνεργασία των συμβούλων του ΟΑΕΔ με τους ανέργους μέσω της διαμόρφωσης ενός ατομικού σχεδίου δράσης για τον καθένα, ώστε να βρίσκουν ευκολότερα δουλειά.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ