ΗΠΑ Μονοκλωνικά: Δύο στις τρεις θεραπείες αντισωμάτων αποτυγχάνουν έναντι της παραλλαγής Omicron


ΗΠΑ Μονοκλωνικά: Η μοναδική εναπομείνασα θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα αποτελεσματική έναντι της παραλλαγής είναι πλέον σε έλλειψη στις ΗΠΑ, θέτοντας σε κίνδυνο μια επιλογή στην οποία έχουν βασιστεί οι γιατροί και τα νοσοκομεία. Νοσοκομεία, φαρμακευτικές εταιρείες και η κυβέρνηση Μπάιντεν σπεύδουν να αντιμετωπίσουν μια από τις μεγαλύτερες απειλές που θέτει τώρα η παραλλαγή Omicron:

Δύο από τις τρεις θεραπείες μονοκλωνικών αντισωμάτων που χρησιμοποιούνται σε πολλούς ασθενείς με κορωνοϊό δεν φαίνεται να λειτουργούν ενάντια σε αυτήν την παραλλαγή.

Αυτά τα φάρμακα έχουν σχεδιαστεί για να σκοτώνουν τον ιό και μέχρι στιγμής έχουν αντισταθεί σε δοκιμές ενάντια στις παραλλαγές που προκαλούν ανησυχία, συμπεριλαμβανομένων των πρώιμων εργαστηριακών μελετών με την Omicron, σύμφωνα με το Politico. Ωστόσο, μόνο ένα από τα διαθέσιμα αντισώματα – το sotrovimab, που παρασκευάζεται από την GlaxoSmithKline – φαίνεται να είναι αποτελεσματικό έναντι της παραλλαγής omicron, η οποία αποτελεί την πλειοψηφία των νέων περιπτώσεων Covid στις Η.Π.Α.

Το Sotrovimab, περιττό να πούμε, είναι πλέον σε έλλειψη στις ΗΠΑ, με πολλά νοσοκομεία να μην έχουν πλέον κανένα, αναφέρουν οι New York Times.

Στη Νέα Υόρκη, οι διοικητές του νοσοκομείου στο New York-Presbyterian, N.Y.U. και το Mount Sinai δήλωσαν όλες τις τελευταίες ημέρες ότι θα σταματήσουν να δίνουν στους ασθενείς τις δύο πιο συχνά χρησιμοποιούμενες θεραπείες αντισωμάτων, που έγιναν από την Eli Lilly και τη Regeneron. Νοσοκομεία σε άλλες περιοχές της χώρας λένε ότι έχουν πολύ περιορισμένες προμήθειες sotrovimab δεδομένου του πόσο καινούργιο είναι, δήλωσε ο Δρ Μάρκους Πλέσια, ο επικεφαλής ιατρός για την Ένωση Υπαλλήλων Υγείας της Πολιτείας και της Επικράτειας.

Ο Δρ Plescia είπε ότι ο οργανισμός έχει ενημερωθεί ότι οι προμήθειες θα αυξηθούν σημαντικά τις επόμενες εβδομάδες καθώς η παραγωγή κλιμακώνεται, σύμφωνα με το NBC News.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση διέκοψε τις αποστολές όλων των μονοκλωνικών αντισωμάτων στα τέλη του περασμένου μήνα, ενώ οι επιστήμονες μελέτησαν την αποτελεσματικότητα των αντισωμάτων έναντι της παραλλαγής όμικρον, δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών.

Ωστόσο, πρόσφατα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση άρχισε να διανέμει 55.000 δόσεις sotrovimab, σε πολιτείες και νοσοκομεία με τις πρώτες αποστολές να παραδίδονται την Τρίτη.

Αυτές είναι οι υπόλοιπες δόσεις από ένα ομοσπονδιακό συμβόλαιο με την GlaxoSmithKline.

Η Kathleen Quinn, εκπρόσωπος της εταιρείας, αρνήθηκε να πει πόσες δόσεις έχει διαθέσιμες η εταιρεία, επικαλούμενη συμφωνίες εμπιστευτικότητας. Η εταιρεία προμηθεύει sotrovimab σε πολλές άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιαπωνίας και του Καναδά, και έχει πουλήσει 750.000 δόσεις σε όλο τον κόσμο, είπε ο Quinn. «Εργαζόμαστε επειγόντως και διερευνούμε επιλογές για να επεκτείνουμε την προμήθειά μας το 2022, ώστε να μπορούμε να υποστηρίξουμε περισσότερους ασθενείς», είπε.

Το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών λέει ότι αναμένει περίπου 300.000 δόσεις sotrovimab να είναι διαθέσιμες τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο.

Στο μεταξύ, ορισμένα νοσοκομεία λένε ότι δεν έχουν καμία επιλογή για τους ασθενείς.

Ο Δρ Σταύρος Χριστούδιας, γιατρός στο Valley Health και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Συμμαχίας Ιατρών-Ασθενών του Νιου Τζέρσεϊ, είπε ότι έχει έναν πλήρως εμβολιασμένο ασθενή λευχαιμίας που έχει απεγνωσμένη ανάγκη από αντισώματα, αλλά κανένα δεν είναι διαθέσιμο στο νοσοκομείο του.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ