ΗΠΑ Κορωνοϊός: Ο Στρατός αναπτύσσει εμβόλιο COVID-19 που μπορεί να παρέχει προστασία έναντι όλων των παραλλαγών


ΗΠΑ Κορωνοϊός: Ο Στρατός ανακοίνωσε πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα από τις δοκιμές φάσης 1 για ένα εμβόλιο που δημιούργησε για την πιθανή καταπολέμηση όλων των παραλλαγών του κορωνοϊού. Ο στρατός των ΗΠΑ έχει αναπτύξει ένα εμβόλιο που λέει ότι μπορεί να παρέχει προστασία έναντι όλων των παραλλαγών. Το Ινστιτούτο Έρευνας Στρατού Walter Reed (WRAIR) ανέπτυξε ένα αντικείμενο 24 όψεων στο οποίο προσάρτησε διάφορες αιχμές πρωτεΐνης από παραλλαγές του κορωνοϊού.

Το εμβόλιο έχει ολοκληρώσει τις δοκιμές φάσης 1, αλλά οι ερευνητές δεν το έχουν ακόμη δοκιμάσει έναντι της παραλλαγής όμικρον, δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού στο Fox News.

Οι ερευνητές έλαβαν ένα δείγμα στις αρχές του 2020 και εστίασαν τις προσπάθειες στην ανάπτυξη ενός εμβολίου που θα λειτουργούσε ενάντια σε πιθανές παραλλαγές.

Δύο χρόνια αργότερα, τα αρχικά αποτελέσματα δείχνουν πολλά υποσχόμενα.

Ο Στρατός λέει ότι το 98% της ενεργού υπηρεσίας του είχε λάβει τουλάχιστον μία δόση του υποχρεωτικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού έως την προθεσμία αυτής της εβδομάδας για τους εμβολιασμούς. Ο Στρατός λέει ότι το 98% της ενεργού υπηρεσίας του είχε λάβει τουλάχιστον μία δόση του υποχρεωτικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού έως την προθεσμία αυτής της εβδομάδας για τους πυβολισμούς. Οι δοκιμές σε ανθρώπους φάσης 1 ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2021.

Οι επιστήμονες χαιρέτησαν τα πρώτα δεδομένα ως ενθαρρυντικά και θα δημοσιεύσουν τα τελικά αποτελέσματα της μελέτης φάσης 1 μόλις ολοκληρώσουν την ανάλυση.

Η θεωρία πίσω από την ανάπτυξη του εμβολίου Spike Ferritin Nanoparticle Platform (SpFN) υποστηρίζει ότι η εισαγωγή πολλαπλών αντιγράφων πρωτεϊνών ακίδας με «τακτοποιημένο τρόπο» μπορεί να αποδειχθεί το κλειδί για τη δημιουργία μιας «ισχυρής και ευρείας απόκρισης». “Αυτό το εμβόλιο ξεχωρίζει στο τοπίο του εμβολίου COVID-19”, δήλωσε ο Δρ Kayvon Modjarrad, διευθυντής του Emerging Infectious Diseases Brance στο WRAIR.

«Η επαναλαμβανόμενη και διατεταγμένη εμφάνιση της πρωτεΐνης ακίδας του κορωνοϊού σε ένα νανοσωματίδιο πολλαπλών όψεων μπορεί να διεγείρει την ανοσία με τέτοιο τρόπο που να μεταφράζεται σε σημαντικά ευρύτερη προστασία».

Οι προκλινικές μελέτες που δημοσιεύθηκαν στο Science Translational Medicine υποδεικνύουν προστασία από το αρχικό στέλεχος της COVID-19 καθώς και από παραλλαγές που προέκυψαν από τον αρχικό ιό SARS-CoV-1 από το 2002. «Είναι πολύ συναρπαστικό να φτάσουμε σε αυτό το σημείο για ολόκληρη την ομάδα μας και νομίζω για ολόκληρο τον Στρατό επίσης», είπε ο Modjarrad στο DefenseOne.

“Με την Omicron, δεν υπάρχει τρόπος να ξεφύγεις πραγματικά από αυτόν τον ιό. Δεν θα μπορέσεις να τον αποφύγεις. Έτσι νομίζω ότι πολύ σύντομα είτε ολόκληρος ο κόσμος θα εμβολιαστεί είτε θα έχει μολυνθεί.” Ένα από τα κύρια σημεία ενδιαφέροντος αφορά τον τρόπο με τον οποίο το εμβόλιο αλληλεπιδρά με άτομα που έχουν ήδη εμβολιαστεί ή είχαν προηγούμενη μόλυνση.

Η WRAIR θα συνεργαστεί με έναν επί του παρόντος ανώνυμο συνεργάτη του κλάδου για μια πιθανή ευρύτερη διάθεση, αλλά αυτή η διάθεση πιθανότατα δεν θα συμβεί για ένα χρόνο, είπε ο Δρ Μάρτι Μάκαρι στον παρουσιαστή του Fox News Shannon Bream.

“Έχετε πολλά διαφορετικά επίπεδα ανοσίας, όχι μόνο στην πρωτεΐνη ακίδας”, εξήγησε ο Makary.

“Βρίσκεται σε κλινικές δοκιμές πρώτης φάσης. Μόλις ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα. Οπότε απέχει περίπου ένας χρόνος από το να είναι εκεί έξω.”

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ