Νέα μέτρα Οικονόμου Πλεύρης: Η ανακοίνωση των νέων μέτρων για τις γιορτές και τις αρχές του 2022


Σήμερα στις 11:30 π.μ. έλαβε χώρα η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, κ. Γιάννη Οικονόμου, με την συμμετοχή του Υπουργού Υγείας, κ. Θάνου Πλεύρη. Στην ενημέρωση έγιναν γνωστά τα νέα μέτρα, τα οποία πρόκειται να τεθούν σε ισχύ σε δύο διακριτές χρονικές περιόδους σε ολόκληρη τη χώρα. Πιο συγκεκριμένα, ορισμένα μέτρα εφαρμόζονται κατά τη διάρκεια των γιορτών, ενώ άλλα πρόκειται να εφαρμοστούν με το πέρας της εορταστικής περιόδου στις 3 Ιανουαρίου 2022. Στόχος των νέων μέτρων είναι σαφώς η καταπολέμηση της αυξημένης μεταδοτικότητας της Όμικρον, η οποία φαίνεται να έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο και αναμένεται να κυριαρχήσει στην Ευρώπη μέχρι τις αρχές του Ιανουαρίου. Αντίστοιχα μέτρα έχουν λάβει και πολλές ακόμη ευρωπαϊκές χώρες, ευελπιστώντας ότι θα δράσουν έγκαιρα για τον περιορισμό του επιπολασμού της νέας παραλλαγής.

Δηλώσεις κ. Γιάννη Οικονόμου

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Γιάννης Οικονόμου, ανακοίνωσε πως: “Η παραλλαγή Όμικρον θα εξαπλωθεί και στη χώρα μας. Η δική μας αντίδραση χαρακτηρίζεται από συνέπεια και αξιοπιστία. Προφανώς και ο κόσμος που είναι εμβολιασμένος και τηρεί τα μέτρα θα μπορέσει να επισκεφθεί τους δικούς του, να ψωνίσει, να διασκεδάσει, πάντοτε τηρώντας τα απαιτούμενα. Με αυτό τον τρόπο θα έχουμε την καλύτερη δυνατή προσαρμογή.

Δηλώσεις κ. Θάνου Πλεύρη

Από τη μεριά του ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, ανέλυσε τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ μετά από την εισήγηση της επιτροπής. Συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής: “Η Όμικρον βρίσκεται σκαι στην χώρα μας και διαρκώς παρατηρούμε τα κρούσματα. Προσπαθούμε να κωδικοποιήσουμε την πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων. Στις επόμενες 10 με 15 ημέρες θα γνωρίζουμε περισσότερα.

Δείτε live την ενημέρωση εδώ:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ