Κέλυφος αβγού vs «κέλυφος» μοτοσικλετιστή: Δείτε στο βίντεο τα κοινά τους σημεία


Η ασφάλεια των οδηγών μοτοσικλέτας σχετίζεται εν πολλοίς με τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούν για να την ενισχύσουν. Θα μπορούσε, λοιπόν, κάποιος να υποστηρίξει πως ο μοτοσικλετιστής δημιουργεί ένα «κέλυφος» γύρω από το σώμα του, που τον προστατεύει σε περίπτωση ατυχήματος και, ουσιαστικά, του σώζει τη ζωή. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, το 80% των μοτοσικλετιστών που χάνουν τη ζωή τους στον δρόμο, δεν φορούν κράνος.

Το κράνος είναι το «Νο 1» προστατευτικό για τον μοτοσικλετιστή, δεν είναι όμως το μόνο. Αυτό ακριβώς εξηγεί με πάρα πολύ παραστατικό τρόπο και αρκετές δόσεις χιούμορ, ο εκπαιδευτής ασφαλούς οδήγησης Θανάσης Χούντρας στο βίντεο «Οδήγηση με μηχανή & εξοπλισμός» της Αττικής Οδού. Μάλιστα, το βίντεο επιχειρεί να απαντήσει στο «πώς συνδέεται ο ορισμός της λέξης “κέλυφος” με έναν οδηγό μοτοσικλέτας;», θέλοντας να δείξει εύκολα και με παραδείγματα που έχουμε όλοι στην καθημερινότητά μας, τι συμβαίνει με την οδική ασφάλεια.

Η Αττική Οδός άλλωστε, έχει δημιουργήσει μια σειρά videos για την οδική ασφάλεια, με τη βοήθεια του Θανάση Χούντρα, καθώς πρωτοστατεί σε προληπτικές ενέργειες για την ενημέρωση και την καλύτερη κατάρτιση των οδηγών στους ελληνικούς δρόμους. Εδώ και 20 χρόνια άλλωστε, είναι ένας αυτοκινητόδρομος – σημείο αναφοράς για το υψηλό επίπεδο ασφάλειας και εξυπηρέτησης που προσφέρει στους χιλιάδες οδηγούς που την επιλέγουν καθημερινά. Στο πλαίσιο αυτό, οι εταιρείες «Αττική Οδός Α.Ε.» και «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.» θέτουν ως προτεραιότητα την προώθηση της παιδείας οδικής ασφάλειας στην κοινωνία.

Δείτε το video με θέμα «Οδήγηση με μηχανή & εξοπλισμός»:

Πέρα από την ευφάνταστη σειρά videos με τα πολύτιμα tips και τις επεξηγήσεις του Θανάση Χούντρα, η Αττική Οδός έχει παράξει σπουδαίο έργο στον τομέα της παιδείας οδικής ασφάλειας με εκπαιδευτικά προγράμματα για νέους, παιδιά και εφήβους, τόσο μέσα στα σχολεία όσο και εκτός.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ