Στις 3 Ιανουαρίου η δεύτερη φάση των μέτρων – Τι απαντά η κυβέρνηση για lockdown και sms

Νέα μέτρα: Aπό αύριο στις 6 το πρωί, έως το πρωί της 3ης Ιανουαρίου η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους – Τι αλλάζει από 3 Ιανουαρίου

Σε δύο φάσεις θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα για την καταπολέμηση της μετάλλαξης «Όμικρον».

Το πρώτο σκέλος των νέων μέτρων τίθεται σε ισχύ από αύριο Παρασκευή στις 6 το πρωί, ενώ το δεύτερο από τις 3 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, από 3 Ιανουαρίου τα νέα μέτρα θα αφορούν τη διασκέδαση αναφορικά με το ωράριο, αθλητικές εκδηλώσεις και τηλεργασία. Για τα σχολεία είπε ότι θα ανοίξουν κανονικά, ενώ μπορεί να εξετασθεί το πρωτόκολλο βάσει του οποίου θα λειτουργούν. Όπως είπε ο υπουργός από τις 3 Ιανουαρίου και μετά θα ληφθούν νέα μέτρα, η επιτροπή θα συνέλθει και πάλι τη Δευτέρα για να εξετάσει τα νέα δεδομένα.

Σημειώνεται ότι σε ερώτηση του Newsbomb.gr o Θάνος Πλεύρης άφησε «παράθυρο» για το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα μέτρα ακόμα και πριν τις 3 Ιανουαρίου παρά τον αρχικό σχεδιασμό που ανακοινώθηκε σήμερα.

Νέα μέτρα: Τι απαντά η κυβέρνηση για lockdown και sms

«Θα κάνουμε ό,τι απαιτείται για την αντιμετώπιση της παραλλαγής «Όμικρον» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς πανικό και χωρίς εφυσηχασμούς» υπογράμμισε κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Προτού δώσει το λόγο στον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι τα νέα μέτρα δεν περιλαμβάνουν καθολικούς περιορισμούς και lockdown, αλλά αποτελούν αναγκαίες προσαρμογές στην υφιστάμενη κυβερνητική στρατηγική με στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως αυτή πλέον διαμορφώνεται.

Λίγο αργότερα, αναφορικά με τα μέτρα που θα ισχύουν από τις 3 Ιανουαρίου, ο κ. Πλεύρης είπε ότι δεν υπάρχει ούτε συζήτηση ούτε εισήγηση που να αφορούν σε SMS. Τα μέτρα θα αφορούν κυρίως τη διασκέδαση, δεν θα αφορούν σχολεία. Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά από εκεί πέρα μπορεί να επικαιροποιηθεί το πρωτόκολλο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here