Τρέξιμο: Αρκούν 5 λεπτά την ημέρα για να σας ωφελήσει


Ακόμα και η πιο απλή δραστηριότητα, όπως το περπάτημα σε έντονο ρυθμό και το ελαφρύ τρέξιμο, είναι αρκετά. Σας προσφέρουν στον οργανισμό μας μοναδικά οφέλη. Η σωματική άσκηση σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της καλής υγείας.

  • Τα οφέλη που έχουν ακόμα και τα πέντε λεπτά τρέξιμο
    Καλύτερη εγκεφαλική λειτουργία: Το τρέξιμο ανεβάζει τον καρδιακό ρυθμό και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα. Συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου. Έρευνα έχει δείξει ότι βελτιώνει την εγκεφαλική λειτουργία, τη γνωστική λειτουργία και την καρδιαγγειακή υγεία σε υγιείς ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας. Όταν είναι τακτικό, μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της ροής του αίματος στον ιππόκαμπο του εγκεφάλου. Περιοχή-κλειδί για την πιθανότητα εκδήλωσης Αλτσχάιμερ.
  • Καλύτερη ψυχική διάθεση: Έρευνες έχουν δείξει ότι το τρέξιμο οδηγεί σε αύξηση των ενδοκανναβινοειδών, χημικών ουσιών στον εγκέφαλο που σηματοδοτούν την ευχαρίστηση/ικανοποίηση.
  • Καλύτερος ύπνος: Έρευνα στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Adolescent Health έδειξε ότι τα άτομα που έτρεχαν τακτικά, έδειξαν βελτίωση στην ποιότητα του ύπνου τους, στην διάθεση και τη συγκέντρωσή τους κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας. Επιπλέον, η σωματική άσκηση μειώνει το άγχος και την κατάθλιψη.
  • Χαμηλότερη αρτηριακή πίεση: Το τρέξιμο αυξάνει απότομα τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης. Όμως, αυτό είναι κάτι προσωρινό και δεν πρέπει να σας ανησυχεί. Τα οφέλη για μόλις 5′ την ημέρα μπορεί επίσης να έρθουν με 15 λεπτά έντονου/γρήγορου περπατήματος. Αυτό λέει η American Heart Association. Αυτό μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο υπέρτασης, την υψηλή χοληστερόλη και τον διαβήτη όσο και το τρέξιμο.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ