ΠΙΣ: Δικαίωση για τον ιατρικό κόσμο η τροπολογία που προστατεύει του γιατρούς από αβάσιμες μηνύσεις


“Δικαίωση του ιατρικού κόσμου όλης της χώρας, αποτελεί η ψήφιση από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ειδικής τροπολογίας βάση της οποίας περιορίζεται η ευθύνη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού κατά την περίθαλψη νοσηλευομένων ασθενών που πάσχουν από κορωνοϊό covid 19, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, προκειμένου να αποφεύγονται αβάσιμες μηνύσεις”. Tα άνω αναφέρει με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. “Πρόκειται για μία ρύθμιση που προστατεύει τους ιατρούς αλλά και γενικότερα τους υγειονομικούς που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή έναντι του κορωνοϊού”, σημειώνυον οι γιατροί και προσθέτουν: “Παράλληλα η τροπολογία που προστατεύει πλέον το ιατρικό προσωπικό της χώρας, αποτελεί και δικαίωση για τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο ο οποίος σχεδόν από την αρχή της πανδημίας, τον Μάρτιο του 2020, είχε ξεκινήσει συντονισμένες ενέργειες με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του προς τα υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης αλλά και προς τον υπουργό Επικρατείας”.

H συνέχεια της ανακοίνωσης του ΠΙΣ

“Ο υπουργός Υγείας κ.Θάνος Πλεύρης είχε μάλιστα δεσμευτεί κατά τη διάρκεια της Συνόδου των Προέδρων όλων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας τον Νοέμβριο του 2021, ότι θα εξετάσει το ζήτημα, κάτι το οποίο υλοποιείται σήμερα.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος επισημαίνει ότι η προστασία των ιατρών όλης της χώρας που συμβάλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας στο ΕΣΥ με το ακαταδίωκτο, δεν αποτελεί προνόμιο του κλάδου, αλλά υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι σε επαγγελματίες που δίνουν καθημερινή μάχη από την πρώτη στιγμή προκειμένου να σωθούν ανθρώπινες ζωές”.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ