ΗΠΑ Fauci: Μεγάλες εορταστικές συγκεντρώσεις επικίνδυνες, ακόμη και για τους ενισχυμένους

ΗΠΑ Fauci: Ακόμη και οι άνθρωποι που έχουν λάβει ενισχυτικά εμβόλια για την COVID-19 διατρέχουν ρίσκο εάν παρευρεθούν σε μεγάλες εορταστικές συγκεντρώσεις τις επόμενες εβδομάδες λόγω της παραλλαγής Omicron, λέει ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου. Μιλώντας σε μια ενημέρωση ειδήσεων στον Λευκό Οίκο την Τετάρτη, ο Anthony Fauci, MD, είπε ότι ο ίδιος και η διευθύντρια CDC Rochelle Walensky, MD, ρωτούνται συχνά εάν θα είναι ασφαλές για τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί και ενθαρρυνθεί να συγκεντρωθούν με την οικογένειά τους σε ένα σπίτι.

“Η απάντηση σε αυτό είναι: Ναι. Ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας θα ήταν το τεστ που ανέφερε η Δρ Walensky”, δήλωσε ο Fauci, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων.

«Αλλά θέλω να βεβαιωθώ ότι αυτό δεν συγχέεται με τη μετάβαση σε μια μεγάλη συγκέντρωση —και υπάρχουν πολλά από αυτά— πάρτι που έχουν 30, 40, 50 άτομα στα οποία δεν γνωρίζετε την κατάσταση εμβολιασμού των», είπε.

«Αυτές είναι οι λειτουργίες, στο πλαίσιο της COVID και ιδιαίτερα στο πλαίσιο της Omicron, στις οποίες δεν θέλετε να πάτε. «Έτσι, στο μέτρο του δυνατού, σας προτρέπουμε να μείνετε μακριά από εκείνες τις καταστάσεις που θα μπορούσαν να σας θέσουν σε μεγαλύτερο κίνδυνο».

Μιλώντας στην ίδια ενημέρωση ειδήσεων, η Walensky προέτρεψε τους Αμερικανούς να λάβουν προφυλάξεις. «Επιτρέψτε μου να επαναλάβω αυτά τα τέσσερα μέτρα πρόληψης για εσάς: Εμβολιαστείτε, λάβετε ώθηση, φορέστε μάσκα σε δημόσιους εσωτερικούς χώρους σε περιοχές ουσιαστικής και υψηλού κινδύνου μετάδοσης στην κοινότητα και κάντε ένα τεστ πριν μαζευτείτε», είπε.

Η Walensky είπε ότι οι θάνατοι και τα κρούσματα COVID αυξάνονται.

Ο ημερήσιος μέσος όρος των κρουσμάτων 7 ημερών είναι περίπου 149.300 την ημέρα, αύξηση 25% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, είπε.

Ο μέσος όρος νοσηλειών 7 ημερών είναι περίπου 7.800 την ημέρα.

Ο μέσος όρος θανάτων 7 ημερών είναι περίπου 1.200 ημερησίως, σημειώνοντας αύξηση 3,5% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Η παραλλαγή Omicron αποτελεί πλέον το 73% των νέων περιπτώσεων COVID στη χώρα, είπε η Walensky.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here