Ενδονοσοκομειακή Λοίμωξη Covid: Πήγαν στα νοσοκομεία με καρδιακή προσβολή – Έφυγαν με Covid-19 – αν έφυγαν


Ενδονοσοκομειακή Λοίμωξη Covid: Οι ασθενείς πήγαν στο νοσοκομείο για μη covid φροντίδα. Μετά τη δοκιμή θετικών για την Covid, μερικοί δεν βγήκαν ποτέ. Πήγαν στα νοσοκομεία με καρδιακή προσβολή, νεφρική ανεπάρκεια ή ψυχιατρική κρίση. Έφυγαν με την Covid-19 — αν έφυγαν. Περισσότεροι από 10.000 ασθενείς διαγνώστηκαν με Covid σε νοσοκομείο των ΗΠΑ πέρυσι αφού εισήχθησαν για κάτι άλλο, σύμφωνα με ομοσπονδιακά και κρατικά αρχεία που αναλύθηκαν αποκλειστικά για το Kaiser Health News (KHN) (είναι ένα εθνικό γραφείο συντάξεως εφημερίδας που παράγει εις βάθος δημοσιογραφία για θέματα υγείας)

Ο αριθμός είναι σίγουρα υπομετρημένος, καθώς περιλαμβάνει κυρίως ασθενείς 65 ετών και άνω, καθώς και ασθενείς από Καλιφόρνια και Φλόριντα όλων των ηλικιών. Ωστόσο, στο σχέδιο των πραγμάτων που μπορεί να πάνε στραβά σε ένα νοσοκομείο, είναι καταστροφικό: Περίπου το 21% των ασθενών που προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους πέθανε, δείχνουν τα στοιχεία.

Ωστόσο, στο σχέδιο των πραγμάτων που μπορεί να πάνε στραβά σε ένα νοσοκομείο, είναι καταστροφικό: Περίπου το 21% των ασθενών που προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους πέθανε, δείχνουν τα στοιχεία.

Αντίθετα, σχεδόν το 8% των άλλων ασθενών με Medicare πέθαναν στο νοσοκομείο εκείνη την εποχή. Στίβεν Τζόνσον Ο 66χρονος Στίβεν Τζόνσον περίμενε να υποστεί λοίμωξη από τη σάρκα και τα οστά του ισχίου στο Ιατρικό Κέντρο Μπλέικ στο Μπράντεντον της Φλόριντα, τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο συνταξιούχος φαρμακοποιός είχε επιβιώσει από καρκίνο του παχέος εντέρου και ήταν σχολαστικός για να αποφύγει τη μόλυνση από τον κορωνοϊό.

Δεν μπορούσε να γνωρίζει ότι, από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο, το 8% των ασθενών με Covid Medicare αυτού του νοσοκομείου διαγνώστηκαν με τον ιό αφού εισήχθησαν για άλλη πάθηση.

Ο Τζόνσον είχε βγει αρνητικός στον κορωνοϊό δύο ημέρες πριν εισαχθεί. Μετά από 13 ημέρες στο νοσοκομείο, βγήκε θετικός, είπε η σύζυγός του, Σίντι Τζόνσον, επίσης συνταξιούχος φαρμακοποιός. Σύντομα πάλευε να καθαρίσει ένα φλέγμα που έμοιαζε με κόλλα από τους πνεύμονές του. Μια ιατρική ομάδα μετά βίας μπορούσε να ελέγξει τον πόνο του. Προέτρεψαν τη Σίντι να μοιραστεί τις τελευταίες του επιθυμίες. Ρώτησε: «Αγάπη μου, θέλεις να σε διασωληνώσουν;» Εκείνος απάντησε με ένα κατηγορηματικό «όχι». Πέθανε τρεις μέρες αργότερα.

Αφού ο σύζυγός της βρέθηκε θετικός, η Σίντι Τζόνσον, εκπαιδευμένη στην ανίχνευση επαφών, έκανε γρήγορα τεστ για τον κορωνοϊό. Ήταν αρνητική. Έπειτα σκέφτηκε τον μεγάλο αριθμό του προσωπικού του νοσοκομείου που έμπαινε και βγήκε στο δωμάτιό του – όπου συχνά ήταν ξεσκέπαστος – και υποψιάστηκε ότι ένα μέλος του προσωπικού τον είχε μολύνει. Το ότι το νοσοκομείο, μέρος της αλυσίδας HCA Healthcare, εξακολουθεί να μην έχει υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στο προσωπικό είναι “αποκρουστικό”, είπε.

«Είμαι έξαλλη», είπε. «Πώς μπορούν να πουν στον ιστότοπό τους», ρώτησε, «ότι τα προληπτικά μέτρα ασφαλείας που «θέσαμε σε εφαρμογή καθιστούν τις εγκαταστάσεις μας μεταξύ των ασφαλέστερων δυνατών θέσεων για να λάβουμε υγειονομική περίθαλψη αυτή τη στιγμή»;

Η εκπρόσωπος του Ιατρικού Κέντρου Μπλέικ, Λίζα Κίρκλαντ, δήλωσε ότι το νοσοκομείο “ενθαρρύνει έντονα τον εμβολιασμό” και σημείωσε ότι ακολουθεί τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και τις ομοσπονδιακές και πολιτειακές οδηγίες για την προστασία των ασθενών.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ζήτησε να εμβολιαστούν όλοι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, αλλά η απαίτηση θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αντίσταση σε δώδεκα πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της Φλόριντα, που έχουν απαγορεύσει τις εντολές εμβολίων. Συνολικά, το ποσοστό ενδονοσοκομειακής εξάπλωσης μεταξύ του Medicare και άλλων ασθενών ήταν χαμηλότερο από ό,τι σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο δημοσιοποιεί αυτά τα δεδομένα και τα συζητά ανοιχτά. Κατά μέσον όρο, περίπου το 1,7% των νοσηλευόμενων ασθενών με Covid στις ΗΠΑ διαγνώστηκαν με τον ιό σε νοσοκομεία των ΗΠΑ, σύμφωνα με ανάλυση των αρχείων Medicare από την 1η Απριλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020, που παρέχεται από τον Δρ Τζέιμς Κένεντι, ιδρυτή του CDIMD, από το Νάσβιλ -Εταιρεία συμβούλων και ανάλυσης δεδομένων.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ