Σπίτι καθαριότητα ευτυχία: Μάθετε πώς να αισθάνεστε πιο όμορφα μέσα στο σπίτι σας

Τα σπίτια μας είναι τα καταφύγιά μας. Ένα μέρος καταφυγίου και άνεσης σε έναν σκληρό και συντετριμμένο κόσμο. Ένας ασφαλής χώρος για εμάς και τις οικογένειές μας. Το σπίτι είναι ένα μέρος για αγάπη, γέλιο και ζωή, καθώς και για σιωπή και ξεκούραση. Η λάμψη του απαλού φωτός της λάμπας, η μυρωδιά της σπιτικής μηλόπιτας, η άνεση ενός παραγεμισμένου καναπέ, η χαλαρότητα ενός κρεβατιού με πλυμένα σεντόνια… αυτό οραματίζομαι όταν σκέφτομαι το σπίτι μου ως καταφύγιο. Πιστεύεις, όμως, ότι αυτή είναι η πραγματικότητά μου; Όχι βέβαια! Ή τουλάχιστον είναι μερικές φορές. Δυστυχώς, η καθημερινότητά μας είναι τόσο γεμάτη που δεν προλαβαίνουμε να ασχοληθούμε με το σπίτι μας και την καθαριότητά του! Ίσως, γι’ αυτό τον λόγο, χρειάζεται να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα καθαριότητας για να μπορούμε να έχουμε έναν όμορφο και ήρεμο χώρο.

  • Μην συγκρίνεις το σπίτι σου με τα σπίτια των άλλων: Μπορεί το σπίτι των γειτόνων να είναι πιο μεγάλο και φωτεινό από το δικό σου, αλλά δεν ωφελεί σε τίποτα η σύγκριση! Η οικονομική άνεση του καθενός είναι διαφορετική! Για τον λόγο αυτό, πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για αυτά που έχουμε και να βρίσκουμε λύσεις για τα τετραγωνικά και με τα έπιπλα που έχουμε.
  • Φτιάξε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα καθαριότητας: Όταν έχουμε φορτωμένο πρόγραμμα είναι λογικό να μη μπορούμε να ασχοληθούμε με την καθαριότητα του σπιτιού. Για τον λόγο αυτό, μπορούμε να φτιάξουμε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα και να μοιράσουμε τις δουλειές σε όλες τις ημέρες της εβδομάδας.
  • Μοίρασε τις δουλειές του σπιτιού σε όλα τα μέλη του σπιτιού: Δεν είναι εύκολο να γίνονται όλες οι δουλειές από ένα άτομο. Μοίρασε τις εργασίες σε όλα τα μέλη τις οικογένειας και κάνε το μάζεμα του σπιτιού να φαίνεται σαν ομαδικό παιχνίδι! Τα μικρά παιδιά μπορούν να μαζεύουν μόνα τους το δωμάτιό τους και στη συνέχεια να τους επαινείς για αυτό.
  • Κάνε το σπίτι σου minimal: Αν επιθυμείς να μην έχεις να μαζέψεις πολλά πράγματα, τοποθέτησε λίγα διακοσμητικά σε συγκεκριμένες θέσεις. Μάθε να πετάς ό,τι δεν σου χρειάζεται πραγματικά και κράτα τα απολύτως απαραίτητα! Έτσι, θα κάνεις τον χώρο σου πιο ευρύχωρο και λαμπερό!

Ακολούθησε τις συμβουλές μου και θα δεις πως το σπίτι σου θα αλλάξει αμέσως!!!

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ