Πλεύρης: Προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση που θέτει εκτός ΕΣΥ ανεμβολιάστους υγειονομικούς μετά την 31η Μαρτίου


Ειδικότερα, ο κ. Πλεύρης, μιλώντας στο OPEN το πρωί της Παρασκευής (24/12), σημειώσε ότι «είμαστε κοντά στο να αποφασίσουμε να γίνει μόνιμη διαδικασία ο εμβολιασμός για κορωνοϊό στους υγειονομικούς. Αν υπάρξει αυτό το πρωτόκολλο αυτό σημαίνει ότι για να μείνεις σε αυτή την υπηρεσία πρέπει να είσαι εμβολιασμένος». Ακολούθως, ο υπουργός απηύθυνε έκκληση σε όσους υγειονομικούς δεν έχουν εμβολιαστεί και βρίσκονται ήδη σε αναστολή να κάνουν το εμβόλιο, για να επιστρέψουν στο ΕΣΥ μετά τις 31 Μαρτίου.

«Καλώ όσους είναι σε αναστολή έως τις 31 Μαρτίου να εμβολιαστούν καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο να πούμε ή μένετε στο σύστημα υγείας εμβολιασμένοι ή βρίσκεστε εκτός ΕΣΥ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός. Όπως εξήγησε αυτό θα γίνει «με νομοθετική ρύθμιση».

Έρχονται προκηρύξεις για την κάλυψη κενών θέσεων στο ΕΣΥ

Επιπλέον, ο κ. Πλεύρης ανακοίνωσε πως θα υπάρξουν προκηρύξεις για την κάλυψη των θέσεων υγειονομικών που παραμένουν σε αναστολή. Όπως είπε, «τα δεδομένα δείχνουν ότι θα μας συνοδεύει ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό οπότε οι θέσεις που είναι σε αναστολή δεν μπορεί να παραμένουν κενές επ’ αόριστον. Για τις θέσεις που θα μείνουν κενές θα υπάρξουν προκηρύξεις για την κάλυψή τους».

Έρχονται νέα περιοριστικά μέτρα στο χώρο της διασκέδασης

Για ήπιες παρεμβάσεις στο χώρο της διασκέδασης, έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας. Όπως αποκάλυψε, τα νέα περιοριστικά μέτρα – που δεν έχουν αποφασιστεί ακόμα – θα έχουν χρονική διάρκεια 15 ημερών.

Αναλυτικότρα, ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι τα μέτρα παρέμβασης θα αφορούν κυρίως τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, καθώς αυτά είναι κατά βάση οι χώροι υπερμετάδοσης του ιού: «Η βασική κατηγορία παρέμβασης που θα αφορούν τα κέντρα και μας έχουν προτείνει και οι ειδικοί έχει να κάνει συνολικά με το κομμάτι της διασκέδασης. Άρα εκεί πέρα θα γίνει μία συζήτηση τη Δευτέρα να ορίσουμε ποιο είναι το πρόβλημα. Οι χώροι υπερμετάδοσης κατά βάση δεν είναι οι χώροι της τυπικής εστίασης. Είναι οι χώροι που υπάρχει περισσότερη παρουσία διασκέδασης, δηλαδή η βραδινή διασκέδαση. Αλλά προς αυτή την κατεύθυνση δεν μπορώ να σας πω γιατί δεν έχουν αποφασιστεί αλλά η φιλοσοφία θα είναι είτε με την εφαρμογή ωραρίου, είτε με την εφαρμογή άλλων μέτρων όπως υπήρξαν πχ όρθιας διασκέδασης, τέτοιες παρεμβάσεις για ένα 15νθήμερο θα αναζητήσουμε. Εκεί είναι η κατεύθυνση. Αυτό θα το προσδιορίσουμε τη Δευτέρα».

«Πιστεύουμε ότι θα είναι ήπιες παρεμβάσεις. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι ένας κλάδος που έχει πληγεί, γι’ αυτό το λόγο προσπαθούμε οι παρεμβάσεις να γίνουν σε χρονικό πλαίσιο που κατά βάση είναι το πιο ανώδυνο», προσέθεσε ο Θάνος Πλεύρης.

Ειδικότερα, για το πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων

«Στην παρούσα φάση φαίνεται ότι δεν έχουμε στοιχεία που να δείχνουν ότι δεν λειτουργεί το πρωτόκολλο των σχολείων. Αντιθέτως, άμα δούμε διαχρονικά είμαστε σε πλήρη συνεννόηση με την κυρία Κεραμέως, τα κρούσματα που παρατηρούνται στα σχολεία είναι λιγότερα από ότι περιμέναμε όταν κάναμε το πρωτόκολλο άρα και σε συζήτηση με τους ειδικούς δεν φαίνεται – σίγουρα θα είναι ανοιχτά τα σχολεία – αλλά δεν φαίνεται ότι θα χρειαστούν και παρεμβάσεις. Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά με το ίδιο πρωτόκολλο. Όπου χρειαστεί θα γίνουν παρεμβάσεις στη φιλοσοφία όμως τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά», σημείωσε ο υπουργός.

Ακολουθεί βίντεο με τις δηλώσεις του υπουργού:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ