Ψηφιακή ταυτότητα: Έως την Τρίτη η εσωμάτωση στο Covid free app [vid]


Μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, αν όχι νωρίτερα, θα ενσωματωθεί στο Covid free app η ψηφιακή ταυτότητα, που θα διευκολύνει τους ελέγχους των πιστοποιητικών εμβολιασμού. Μέχρι τώρα, προκειμένου να εισέλθει κανείς σε οποιοδήποτε καταστήματα λιανικής ή σε χώρους της εστίασης, υποχρεούται, παράλληλα με το πιστοποιητικό εμβολιασμού, να επιδείξει την ταυτότητά του, ώστε να γίνει η ταυτοποίηση των στοιχείων.

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, στην αρχή της επόμενης εβδομάδας, τη Δευτέρα ή την Τρίτη, θα είναι έτοιμο το covid-free app για να ενσωματωθεί η ψηφιακή ταυτότητα.

Ειδικότερα, στην εφαρμογή θα περιέχεται ένα απόσπασμα της ταυτότητας με στοιχεία όπως η φωτογραφία, το ονοματεπώνυμο και ημερομηνία γέννησης του πολίτη, ώστε να μπορεί να την επιδεικνύει κανείς μαζί με το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Αυτό αναμένεται να διευκολύνει την διαδικασία του ελέγχου των πιστοποιητικών εμβολιασμού, σημείωσε ο κ. Γεωργαντάς.

Η Ελλάδα πολύ πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στα ποσοστά των εμβολιασμένων με τρίτη δόση

Για την πορεία των εμβολιασμών, ο κ. Γεωργαντάς επεσήμανε, ότι η Ελλάδα βρίσκεται πολύ πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο όσον αφορά στα ποσοστά των εμβολιασμένων που έχουν κάνει την αναμνηστική δόση. «Ήμασταν η πρώτη χώρα που επέτρεψε τον εμβολιασμό όλων των ενηλίκων με την τρίτη δόση καθώς και η 1η χώρα στην Ευρώπη που προσδιόρισε την χρονική απόσταση μεταξύ 2ης και 3ης δόσης στο τρίμηνο», σημείωσε ο κ. Γεωργαντάς.

Ο υφυπουργός συμπλήρωσε δε, ότι στην ηλικιακή ομάδα των άνω των 60, το 90% των δικαιούχων, που υποχρεούνται να κάνουν την τρίτη δόση, έχει ήδη εμβολιαστεί.

Τέλος ο κ. Γεωργαντάς, ανέφερε ότι 7,4 εκατ. του γενικού πληθυσμού έχει ήδη προγραμματίσει ραντεβού για πρώτη δόση του εμβολίου κατά της Covid. Όπως σημείωσε αυτό αντιστοιχεί στο 70,4% του γενικού πληθυσμού και το 80,2% του ενήλικου πληθυσμού στη χώρα.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ