Πανδημία Ιταλία: Επεκτείνεται και στους εφήβους 16 και 17 ετών η αναμνηστική δόση του εμβολίου covid

Πανδημία Ιταλία: Η αναμνηστική δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό θα επεκταθεί σε νέους ηλικίας 16-17 ετών και στους εφήβους 12-15 ετών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, αποφάσισε το ιταλικό υπουργείο Yγείας. Παράλληλα, ο Ιταλικός Οργανισμός Φαρμάκων αναμένεται να αποφασίσει, μέσα στον Ιανουάριο, αν η αναμνηστική δόση μπορεί να χορηγηθεί σε όλους τους εφήβους ηλικίας 12 με 15 ετών. Χθες, στη χώρα τα νέα κρούσματα κορωνοϊού ήταν 50.599, ο μεγαλύτερος αριθμός μολύνσεων από την αρχή της πανδημίας.

Οι θάνατοι είναι 141 και σε σύνολο 929.775 διαγνωστικών τεστ, το 5,4% προέκυψε θετικό.

Λόγω της συνεχούς αύξησης των μολύνσεων, η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι απαγόρευσε όλες τις υπαίθριες γιορτές, όπως και εκείνες σε κλειστούς χώρους, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Οι ιδιοκτήτες ντίσκο, κλαμπ, ξενοδοχείων εξέφρασαν πικρία και απογοήτευση, υπογραμμίζοντας ότι η οικονομική ζημιά θα είναι τεράστια. Ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, όμως, απάντησε ότι στη φάση αυτή δεν υπήρχε καμία απολύτως εναλλακτική.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, το παραδοσιακό δείπνο της παραμονής και το γεύμα των Χριστουγέννων, έξω από πολλά φαρμακεία στις ιταλικές πόλεις υπήρχαν χθες αργά το βράδυ ουρές πολιτών που προσπαθούσαν να περιορίσουν την ανησυχία και τον κίνδυνο μόλυνσης, με διαγνωστικά τεστ.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here