Κρούσματα σήμερα: Εφιαλτική εκτίμηση Τζανάκη – «Θα φτάσουμε στις 9.000 ημερησίως»


Κρούσματα σήμερα: Ο καθηγητής Πνευμονολογίας τόνισε πως αν γίνει ο προβλεπόμενος αριθμός τεστ, τότε θα δούμε εφιαλτικά νούμερα

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, έκανε μια εφιαλτική πρόβλεψη για την πορεία του κορονοϊού, τονίζοντας πως τις επόμενες ημέρες θα δούμε πολύ υψηλά νούμερα στα νέα κρούσματα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε πως οι ειδικοί εκτιμούν ότι την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου θα έχουμε 9.000 κρούσματα, ωστόσο αυτό το νούμερο θα επιβεβαιωθεί αν και εφόσον γίνουν περίπου 600.000 τεστ.

Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση πως τις επόμενες μέρες θα μειωθούν οι νοσηλείες στα νοσοκομεία και πως όπως δείχνει τελικά η μετάλλαξη Όμικρον θα έχει σύντομο πέρασμα και θα είναι ένα κύμα «τζούφιο».

«Μάχη» σε όλα τα μέτωπα για να «αναχαιτιστεί» η μετάλλαξη «Ο»

Σε εξέλιξη βρίσκεται η «μάχη» σε όλα τα μέτωπα για να καταπολεμηθεί -όσο αυτό είναι δυνατόν- η διασπορά του κορονοϊού και της μετάλλαξης «Όμικρον» στην κοινότητα κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ήδη από το πρωί της Παρασκευής τέθηκαν σε ισχύ τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού, τα οποία θα διαρκέσουν έως και τις 2 Ιανουαρίου. Οι πολίτες που ξεχύθηκαν κατά χιλιάδες για τα τελευταία ψώνια πριν τα Χριστούγεννα έπρεπε να φορούν μάσκα σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, ενώ όσοι θέλησαν να μπουν σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ή να επισκεφθούν τα σούπερ μάρκετ είχαν την υποχρέωση να φορούν διπλή μάσκα ή μάσκα τύπου ΚΝ95.

Παρά τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ άλλων η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, οι περισσότεροι πολίτες έδειξαν ότι αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης και τηρούσαν τα νέα μέτρα.

«Μαύρη» Παρασκευή με 7.665 νέα κρούσματα και νέα «έκρηξη» της «Ο»

Μπορεί στα καταστήματα να υπήρχαν εκπτώσεις, ωστόσο ο κορονοϊός δεν έδειξε τέτοιες διαθέσεις, καθως για ακόμα μία ημέρα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 7.665 κρούσματα, εκ των οποίων τα 3.433 εντοπίστηκαν στην Αττική και τα 985 στη Θεσσαλονίκη. Το εορταστικο κλίμα… χάλασε λίγο αργότερα και ο Θεοκλής Ζαούτης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι τα κρούσματα της μετάλλαξης «Όμικρον» στη χώρα μας είναι πλέον 54, ενώ τα ύποπτα που εξετάζονται για τη συγκεκριμένη μετάλλαξη είναι πάνω από 150. Παράλληλα σημείωσε ότι η Επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει την προσεχή Δευτέρα εκτάκτως, όπου θα συζητηθεί αν χρειάζεται να τεθεί νωρίτερα σε εφαρμογή το Plan Β της κυβέρνηση.

Επιχείρηση «ρεβεγιόν» το βράδυ από την ΕΛ.ΑΣ.

Με την κωδική ονομασία «Ρεβεγιόν», κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας επί ποδός και έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στους ελέγχους σε μπαρ, νυχτερινά κέντρα και εστιατόρια.

Στόχος των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. ήταν να ελέγξουν εάν ελέγχονται από το προσωπικό τα πιστοποιητικά των πελατών, εάν τηρούνται τα μέτρα για τη χρήση της μάσκας και βέβαια εάν γίνεται ταυτοπροσωπία με αστυνομικές ταυτότητες στις εισόδους.

Επίσης, είχαν δοθεί εντολές προκειμένου να γίνονται έλεγχοι για την τήρηση του προβλεπόμενου αριθμού θαμώνων σε κάθε μαγαζί. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που διαπιστωθούν πολλές παραβάσεις σε έναν μεγάλο χώρο διασκέδασης, τότε η Αστυνομία έχει εκπονήσει σχέδιο ακόμα και για μεγάλη κινητοποίηση δυνάμεων για μαζικούς ελέγχους και επιβολή κυρώσεων. Το σχέδιο προβλέπει ακόμα και συλλήψεις ιδιοκτητών καταστημάτων, ανάλογα με την παράβαση.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ