Ελβετία: Η κυβέρνηση παρήγγειλε νέα «φουρνιά» εμβολίων – Αύξησε το απόθεμα σε 34 εκατ. δόσεις


Η Ελβετία θα παραγγείλει περισσότερες δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19, ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Οι υγειονομικές αρχές θα παραγγείλουν 7 εκατομμύρια δόσεις από τη Moderna και άλλες τόσες από τις Pfizer και BioNTech για το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους, αυξάνοντας το απόθεμά τους σε 34 εκατομμύρια δόσεις για το 2022 και διασφαλίζοντας ότι όποιος θέλει, θα μπορεί να εμβολιαστεί.

Μετά τη διαβούλευση με τις περιφερειακές αρχές, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει εφαρμόσει την επέκταση στην απαίτηση για επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή ανάρρωσης από τον κορονοϊό για την πρόσβαση σε πολλούς εσωτερικούς χώρους, όπως τα εστιατόρια.

Τα μέτρα, τα οποία θα διαρκέσουν έως τις 24 Ιανουαρίου, επαναφέρουν την υποχρεωτική εργασία από το σπίτι και περιορίζουν τις ιδιωτικές συγκεντρώσεις στα 10 άτομα, εάν κάποιος ηλικίας 16 ετών και άνω δεν έχει εμβολιαστεί ή αναρρώσει από την Covid-19.

Το υπουργικό συμβούλιο προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι μπορεί να χρειαστεί να επιβάλει μερικό lockdown για να αναχαιτίσει τη δυναμική της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού που απειλούν να κατακλύσουν το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και έχουν προκαλέσει συναγερμό σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Μια εβδομάδα πριν αρχίσει η κύρια σεζόν των χειμερινών σπορ, τα χιονοδρομικά κέντρα παρακολουθούσαν να δουν πώς θα χειριζόταν η κυβέρνηση την κατάσταση.

Ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός τώρα για να μπει κάποιος στους ανελκυστήρες, όπου οι επιβάτες πρέπει να φορούν μάσκες σε κλειστές καμπίνες.

Η κυβέρνηση παρέτεινε παράλληλa μέχρι το τέλος του 2022 την οικονομική βοήθεια για τις εταιρίες που χάνουν έσοδα από τους υγειονομικούς περιορισμούς. Προβλέπει επιπλέον 1,7 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (1,85 δισεκατομμύρια δολάρια) για το πρόγραμμα και δήλωσε ότι οι εμβολιασμοί θα παραμείνουν δωρεάν για τον πληθυσμό.

Η Ελβετία και το μικρό γειτονικό της Λιχτενστάιν έχουν αναφέρει σχεδόν 1,2 εκατομμύριο μολύνσεις από την Covid-19 — τo 13,5% του πληθυσμού — και περισσότερους από 11.500 θανάτους από τη νόσο από πέρυσι που ξέσπασε η πανδημία.

Δύο στους τρεις κατοίκους είναι πλήρως εμβολιασμένοι, συμπεριλαμβανομένων των τριών τέταρτων του πληθυσμού ηλικίας 12 ετών και άνω, αλλά η αντίσταση στα εμβόλια παραμένει. Αξιωματούχοι δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο ο εμβολιασμός να γίνει υποχρεωτικός σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Περισσότερο από το 80% των κλινών στις ΜΕΘ έχει καλυφθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.



Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ