Διόδια: Αυξάνονται οι τιμές από την Πρωτοχρονιά – Πόσα θα πληρώνουμε σε όλη την Ελλάδα


Αυξήσεις στα διόδια από την Πρωτοχρονιά: Οι νέες τιμές ανά σταθμό

Με αυξήσεις στα διόδια θα «υποδεχτεί» το νέο έτος τους οδηγούς οχημάτων. Αιτία δεν είναι άλλη από την τιμαριθμική αναπροσαρμογή που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

Ειδικότερα, η «Νέα Οδός Α.Ε.», ανακοίνωσε ότι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 31 Δεκεμβρίου 2021 προς Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022 (ώρα 00:01), θα πραγματοποιηθεί η ετήσια τιμαριθμική προσαρμογή διοδίων τελών. Τα νέα τέλη παρουσιάζονται αναλυτικά ανά αυτοκινητόδρομο, σταθμό διοδίων και κατηγορία οχήματος στους παρακάτω πίνακες.

nea-odos-auksisi-diodia.jpg
Αφορά στο οδικό τμήμα Μεταμόρφωση – Σκάρφεια
nea-odos-auksisi-diodia1.jpg
Αφορά στο οδικό τμήμα Αντίρριο – Ιωάννινα

Κατηγορία 1: Δίκυκλα, τρίκυκλα – Κατηγορία 2: Οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος έως 2,20μ. – Κατηγορία 3: Οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ. – Κατηγορία 4: Οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20μ.

Αναπροσαρμογή στις τιμές στα διόδια του δρόμου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα – και κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη, από την 1η του νέου έτους, γνωστοποίησε, με ανακοίνωσή της, και η εταιρεία ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. που διαχειρίζεται τον κλειστό αυτοκινητόδρομο. Η εταιρεία, αναφέρει, ότι «με βάση τα προβλεπόμενα από τη Σύμβαση Παραχώρησης του Έργου “Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη”, από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 31 Δεκεμβρίου 2021 προς Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022, οι χρεώσεις στους σταθμούς διοδίων του αυτοκινητοδρόμου αναπροσαρμόζονται τιμαριθμικά για το έτος 2022».

Όπως τονίζει η εταιρεία, «από την προαναφερθείσα τιμαριθμική αναπροσαρμογή, και μετά από δύο συνεχή έτη μειώσεων, προκύπτουν μικρές αυξήσεις τιμών σε ορισμένους σταθμούς διοδίων και σε ορισμένες κατηγορίες οχημάτων».

diodia-moreas.jpg
Διαδρομή Κόρινθος- Τρίπολη – Καλαμάτα – Σπάρτη

Αυξάνεται κατά 0,10 ευρώ και το αντίτιμο των διοδίων στην Ολυμπία Οδό από την Πρωτοχρονιά, βάσει της προσυμφωνημένης τιμαριθμικής αναπροσαρμογής. Συγκεκριμένα, από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 31 Δεκεμβρίου 2021 προς Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022 αναπροσαρμόζονται τα διόδια βάσει του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του Σεπτεμβρίου 2021.

Αναλυτικά οι τιμές:

diodia-olimpia-odos.jpg
Αφορά τη διαδρομή Ελευσίνα-Πάτρα

Για τους συνδρομητές ΟΛΥΜΠΙΑ PASS των οχημάτων κατηγορίας 2, 3 και 4, οι επιστροφές από το χιλιομετρικό σύστημα Hybrid, με το οποίο οι οδηγοί πληρώνουν ανάλογα με τα χιλιόμετρα που έχουν κάνει, διαμορφώνονται αντίστοιχα.

Η Ολυμπία Οδός δηλώνει πως επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, με γνώμονα την ασφάλεια, την ταχύτητα και την άνεση, στοχεύοντας στην ενεργή επιλογή του αυτοκινητόδρομου σε κάθε μετακίνηση και τη σταθερή προτίμηση των οδηγών.

Παράλληλα, η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου ανακοίνωσε αύξηση 0,20 ευρώ για τα Ι.Χ. (13,70 από 13,50 ευρώ).

rio-antirrio-diodia.jpg
Η διέλευση στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Στην κεντρική οδό, στο τμήμα Σκάρφεια – Ράχες οι αυξήσεις στους δύο μετωπικούς σταθμούς στην κατηγορία 2 είναι 0,05 ευρώ: στην Αγία Τριάδα 1,80 ευρώ από 1,75 ευρώ και στη Μαυρομαντήλα 1,90 ευρώ από 1,85 ευρώ.

diodia-kentriki-odos.jpg
Αφορά το τμήμα Σκάρφεια – Ράχες

Όσον αφορά τον Ε65, στην κατηγορία 2 αυξάνεται η χρέωση στον σταθμό Σοφάδων (3,05 από 3 ευρώ) ενώ παραμένει σταθερή στον σταθμό Τρικάλων (1,95 ευρώ).

diodia-e65.jpg
Σταθμοί Ε65

Στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου έχουμε αυξήσεις που αφορούν το οδικό τμήμα από τις Ράχες Φθιώτιδας μέχρι το Κλειδί Ημαθίας.

Οι αυξήσεις και εδώ στην κατηγορία 2 είναι στους ακόλουθους σταθμούς: Πελασγίας από 3,40 σε 3,50 ευρώ στο Μοσχοχώρι από 3,90 σε 4 ευρώ, στην Λεπτοκαρυά από 3,10 σε 3,20 ευρώ και στο Κλειδί από 2,10 σε 2,20 ευρώ.

diodia-autokinitodromos-aigaioy.jpg
Διαδρομή Ράχες Φθιώτιδας μέχρι το Κλειδί Ημαθίας

Στους πλευρικούς σταθμούς έχουμε τις εξής αυξήσεις: Γλύφας από 2,50 σε 2,60 ευρώ, Κιλελέρ από 2,30 σε 2,40 ευρώ, Πυργετού από 1,60 σε 1,70 ευρώ, Πλαταμώνα από 0,60 σε 0,70 ευρώ.

diodia-autokinitodromos-aigaioy1.jpg
Οι πλευρικοί σταθμοί


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ