Κορονοϊός: Πόσες μέρες θα πρέπει να μείνουμε σε απομόνωση αν έχουμε συμπτώματα κρυολογήματος


Κορονοϊός: Ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τόνισε τις διαφορές ανάμεσα στο κοινό κρυολόγημα και τον κορονοϊό.

Εμβολιασμό, μάσκα, rapid test, οικογενειακά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, συστήνει ο καθηγητής Αθανάσιος Εξαδάκτυλος για ασφαλείς γιορτές φέτος, καθώς η Όμικρον παραμονεύει. Τόνισε, δε, ότι μπορούμε να προγραμματίσουμε ελεύθερα για του χρόνου.

Ερωτηθείς για τις διαφορές του κοινού κρυολογήματος και των συμπτωμάτων της Όμικρον, ο γιατρός είπε ότι είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς τι από τα δύο είναι.

«Για να είμαστε ασφαλείς το κρυολόγημα θα πρέπει να μας κρατάει σε απομόνωση για 4 ημέρες, ανεξαρτήτως αποτελέσματος του τεστ», τόνισε.

Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτά είναι τα συμπτώματα το πρώτο 48ωρο

Την ίδια ώρα, ενδιαφέρον συγκεντρώνουν τα αρχικά στοιχεία που αφορούν τα συμπτώματα της μόλυνσης με το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον, κατά το πρώτο 48ωρο.

Όπως φαίνεται είναι τελείως διαφορετικά από τα συμπτώματα τα οποία εκδηλώνει κάποιος που νόσησε με άλλα στελέχη, καθώς σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται ο πυρετός, η ανοσμία ή η αγευσία.

Πλέον τα συμπτώματα θυμίζουν ένα κοινό κρυολόγημα.

Αναλυτικά:

  • Ρινική καταρροή
  • Ξηρό λαιμό
  • Πονοκέφαλο
  • Κόπωση
  • Φτέρνισμα

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ