Γαλλία πανδημία ρεκόρ: Νέο ρεκόρ με 100.000 κρούσματα Covid ανήμερα των Χριστουγέννων


Δεν φαίνονται καλά τα στατιστικά για τη Γαλλία, σε σχέση με την πορεία της πανδημίας. Αντιθέτως, μόλις σημείωσε ένα από τα πλέον τραγικά ρεκόρ. Συγκεκριμένα, η Γαλλία ανέφερε νέο υψηλό ρεκόρ 104.611 κρουσμάτων COVID-19 το Σάββατο, ξεπερνώντας το όριο των 100.000 για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας. Ο απολογισμός του Σαββάτου σηματοδότησε την τρίτη συνεχόμενη ημέρα που οι αριθμοί έφτασαν σε τόσο υψηλά ρεκόρ. Και μάλιστα, αυτά τα νούμερα έρχονται ενόψει μιας βιντεοδιάσκεψης τη Δευτέρα, στην οποία ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και βασικά μέλη της κυβέρνησής του πρόκειται να συζητήσουν τα νέα μέτρα προστασίας για την COVID-19.

Πώς χειρίζεται η Κυβέρνηση την αύξηση των κρουσμάτων;

Υπάρχει μεγάλη ανησυχία στην Κυβέρνηση, όπου προσπαθούν να δουν πώς θα χειριστούν την κατάσταση κρατώντας τις ισορροπίες. Οι αξιωματούχοι ανησυχούν για την επίδραση της ταχείας εξάπλωσης της παραλλαγής Omicron. Ήδη την Παρασκευή, η υγειονομική αρχή συνέστησε στους ενήλικες να κάνουν αναμνηστική δόση του εμβολίου τρεις μήνες μετά τον αρχικό τους εμβολιασμό. Τώρα η κυβέρνηση κινείται στο να κάνει το πάσο υγείας που χορηγείται στους εμβολιασμένους να ισχύει μόνο εάν οι άνθρωποι αποδεχτούν αυτή την ενισχυτική δόση εμβολίου. Το πάσο απαιτείται για πρόσβαση σε καφέ, εστιατόρια και δημόσιους χώρους, καθώς και για διεθνή ταξίδια.

Αξίζει να αναφερθεί πως ορισμένες περιφέρειες στη Γαλλία έχουν ήδη θεσπίσει τα δικά τους μέτρα ασφαλείας. Στα τέλη του περασμένου μήνα, για παράδειγμα, αξιωματούχοι στη Savoie, ένα διαμέρισμα στη νοτιοανατολική Γαλλία, επανέφεραν την υποχρεωτική χρήση μάσκας, όχι μόνο σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους, αλλά και σε εξωτερικούς χώρους. Πρόκειται για μια κίνηση που μόλις υιοθετήθηκε στη γειτονική Ιταλία, αλλά και στην Ελλάδα. Τα τελευταία στοιχεία σηματοδοτούν μια δραματική άνοδο από την αρχή του μήνα: στις 4 Δεκεμβρίου, οι αριθμοί έσπασαν τις 50.000 για πρώτη φορά πριν αυξηθούν σταθερά. Από την αρχή της πανδημίας, η Γαλλία έχει καταγράψει 122.546 θανάτους από τον κορωνοϊό. Μέχρι στιγμής, το 76,5 τοις εκατό του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ