Μόσιαλος Ιερά Σύνοδος: Προσβλητική ανάρτηση φέρνει αντιδράσεις στην Ιερά Σύνοδο και τη Ν. Κεραμέως

Ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος έφερε αντιδράσεις οργής και αγανάκτησης σε μεγάλο ποσοστό των πιστών εν μέσω Χριστουγέννων, μέσα από ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκεί, θέλοντας να στηλιτεύσει το γεγονός ότι πολλοί στην Ελλάδα αλλά και τον κόσμο δεν φορούν μάσκα γιατί δεν πιστεύουν καν στον κορωνοϊό, επιστράτευσε ένα “χιουμοριστικό” σκίτσο που απεικονίζει την Παναγία και τον Ιωσήφ. Ο Ιωσήφ παρουσιάζεται ως δύσπιστος απέναντι στην ύπαρξη του κορωνοϊού, ενώ η Μαρία σχολιάζει πως εκείνος δεν επέδειξε τον ίδιο ζήλο αμφισβήτησης ως προς την άμωμο σύλληψη του Ιησού. Η Ιερά Σύνοδος δεν άργησε να επέμβει με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου, όπου φυσικά και στρέφεται ενάντια στην προσβλητική ανάρτηση. Λυπηρή χαρακτήρισε τέλος η Υπουργός Παιδείας, κα Νίκη Κεραμέως, την ανάρτηση.

Τι αναφέρει η απάντηση της Ιεράς Συνόδου

“Η προσβλητική ανάρτηση, φερομένη υπό το όνομα του αντιπροσώπου της Ελληνικής Δημοκρατίας σε διεθνείς οργανισμούς για τον κορωνοϊό κ. Ηλία Μόσιαλου, παραμονή των Χριστουγέννων, που χλευάζει την θρησκευτική πίστη εκατομμυρίων ορθοδόξων χριστιανών της χώρας που εκπροσωπεί, και οι συναφείς διαμαρτυρίες μελών της Εκκλησίας που περιήλθαν σε γνώση μας, δίνουν την αφορμή για την γενικότερη υπόμνηση ότι, αν και το πρόσωπο του Χριστού και της Κυρίας Θεοτόκου δεν έχουν ανάγκη οποιασδήποτε ανθρώπινης υπεράσπισης έναντι των ανθρώπινων ύβρεων, οι προσβολές και επιθέσεις κατά του Χριστιανισμού θα συνεχίσουν και θα αυξάνονται κατά τον 21ο αιώνα.”

Η απάντηση έχει και συνέχεια, καθώς από την Ιερά Σύνοδο τονίζουν την έλλειψη σεβασμού και μάλιστα σε αυτό το χρονικό σημείο με τους εορτασμούς των Χριστουγέννων: “Ο φανατισμός και η έλλειψη σεβασμού στον άλλον δεν είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό των θρησκειών ή των αλλόθρησκων, αλλά οριζόντιο γνώρισμα πολλών ανθρώπων, συντηρητικών και προοδευτικών. Είναι επίσης σαφές ότι κανένας δεν μπορεί να επικαλείται το επιχείρημα της ιδιωτικότητας για την ρατσιστική συμπεριφορά του, όταν κατέχει θέσεις κρατικής ευθύνης και εκφράζεται δημοσίως. Ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα με αγάπη, μακροθυμία και προσευχή υπέρ των μισούντων και αγαπώντων ημάς”. 

Τι απαντά ο Ηλίας Μόσιαλος

Ερωτηθείς ο κ. Μόσιαλος για τις αντιδράσεις που ξεσήκωσε, επεσήμανε: “Όλοι πρέπει να συμβάλουμε στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, ειδικά αυτές τις μέρες των Χριστουγέννων. Θεμελιώδεις αξίες της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης είναι η αξία της ανθρώπινης ζωής, αλλά και η αξία της προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Κάνω τις καθημερινές μου παρεμβάσεις με συστηματικό τρόπο, όχι μόνο με τηλεοπτικές εμφανίσεις αλλά με αναλυτική επίμονη δουλειά καταγραφής και ανάλυσης των επιδημιολογικών, φαρμακολογικών στατιστικών δεδομένων και παρουσίασής τους με κατανοητό τρόπο στον ελληνικό λαό. Αυτός και μόνο αυτός ήταν ο στόχος των παρεμβάσεών μου, δηλαδή η ανάδειξη της αξίας της ανθρώπινης ζωής και της σημαντικής αναγκαιότητας της προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Αποκλειστικός μου στόχος ήταν η συμβολή μου στην τεράστια προσπάθεια της χώρας για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί αλλά και ταυτόχρονα η συστηματική ενημέρωση των πολιτών για να τηρούν τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, προστασίας της ζωής τους”. 

 

ΠΗΓΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εκτος απο τους αλητηριους θεομπαιχτες,μιλησε και η σκυλλα;Δηλαδη,οταν αυτο το σκατοψυχο γυναιο “δολοφονει”χιλιαδες μικρα παιδια ,ειναι Κυριακη απογευμα;Μετα ο Ηρωδης και ο Ιουδας σας φταινε.Οσο αυτοι ειναι Χριστιανοι,αλλο τοσο εγω ειμαι κινεζος οδοντιατρος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here