Πέθανε ο Ζαν-Μαρκ Βαλέ, σκηνοθέτης του «Big Little Lies» και «Dallas Buyers Club»


Τα αίτια του θανάτου του γνωστού σκηνοθέτη, παραμένουν άγνωστα μέχρι στιγμή.

Σε ηλικία 58 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο Ζαν-Μαρκ Βαλέ, ο γνωστός σκηνοθέτης της τηλεοπτικής σειράς Big Little Lies και της ταινίας Dallas Buyers Club. Ο Καναδός πέθανε έξω από το Κεμπέκ και μέχρι στιγμής τα αίτια του θανάτου του παραμένουν άγνωστα.

Ο συνεργάτης του και παραγωγός, Νέιθαν Ρος ανέφερε σε δήλωσή του: «ο Ζαν-Μαρκ υποστήριξε τη δημιουργικότητα, την αυθεντικότητα και προσπαθούσε να δοκιμάζει διαφορετικά πράγματα. Ήταν ένας πραγματικός καλλιτέχνης και ένας γενναιόδωρος, στοργικός τύπος. Όλοι όσοι δουλέψαμε μαζί του δεν μπορούμε παρά να δούμε το ταλέντο και το όραμα που διέθετε. Ήταν φίλος, δημιουργικός συνεργάτης και ένας μεγαλύτερος αδερφός για μένα. Ο μαέστρο θα λείψει πολύ, αλλά με παρηγορεί που ξέρω ότι το όμορφο στυλ του και η επιδραστική δουλειά που μοιράστηκε με τον κόσμο θα συνεχίσουν να ζουν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βαλέ, είχε κερδίσει μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερου Μοντάζ για το «Dallas Buyers Club» του 2013 που χάρισε Όσκαρ στον Τζάρεντ Λέτο και τον Μάθιου ΜακΚόναχι.

Dallas Buyers Club
O Ζαν-Μαρκ Βαλέ με τους πρωταγωνιστές του Dallas Buyers Club: Τζένιφερ Γκάρνερ, Μάθιου ΜακΚόναχι και Τζάρεντ ΛέτοAP

Την επόμενη χρονιά σκηνοθέτησε το Wild με την Ρις Γουίδερσπουν, με την οποία συνεργάστηκε επίσης στην πασίγνωστη σειρά, Big Little Lies που του χάρισε Emmy Σκηνοθεσίας. Το επόμενο πρότζεκτ του Βαλέ για το HBO ήταν η σειρά Sharp Objects, βασισμένη στο ομότιλο βιβλίο της Τζίλιαν Φλιν.

Ζαν-Μαρκ Βαλέ
Ο Ζαν-Μαρκ Βαλέ με την Λόρα Ντερν (αριστερά και την Ρις Γουίδεσπουν (δεξιά)AP

Το ΗΒO σε ανακοίνωση για τον θάνατο του σκηνοθέτη σημειώνει: «Ο Ζαν-Μαρκ Βαλέ ήταν ένας λαμπρός, σκληρά αφοσιωμένος σκηνοθέτης, ένα πραγματικά εκπληκτικό ταλέντο που εμπότισε κάθε σκηνή με μια βαθιά σπλαχνική, συναισθηματική αλήθεια. Ήταν επίσης ένας εξαιρετικά προσεκτικός άνθρωπος που επένδυσε όλο του τον εαυτό δίπλα σε κάθε ηθοποιό που σκηνοθέτησε. Είμαστε συγκλονισμένοι με την είδηση του ξαφνικού θανάτου του και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους γιους του, Άλεξ και Εμίλ, την ευρύτερη οικογένειά του και τον επί χρόνια συνεργάτη του στην παραγωγή, Νέιθαν Ρος».

Γεννημένος στο Μόντρεαλ, σπούδασε σκηνοθεσία στο Πανεπιστήμιο του Κεμπέκ. Ξεκίνησε την καριέρα του σκηνοθετώντας βιντεοκλίπ και ταινίες μικρού μήκους. Η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία ήταν το Black List.

Άλλες ταινίες που σκηνοθέτησε ήταν οι: C.R.A.Z.Y., The Young Victoria, Café de Flore, Los Locos, Loser Love και Demolition με πρωταγωνιστή τον Τζέικ Τζίλενχαλ.

Demolition
Ο σκηνοθέτης με το καστ της ταινίας «Demolition» στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του ΤορόντοAP

O Βαλέ επρόκειτο να σκηνοθετήσει ακόμα μια σειρά για το ΗΒΟ με τίτλο Gorilla and the Bird.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ