Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για μη εμβολιασμένο που κόλλησε κορονοϊό και πέθανε η μητέρα του


Θεσσαλονίκη: Η εισαγγελική έρευνα για τον μεσήλικα που νόσησε με κορονοϊό προκειμένου να πάρει πιστοποιητικό νόσησης έχει δύο σκέλη

Εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη για τον πολίτη που δεν είχε εμβολιαστεί αλλά θέλησε να κολλήσει κορονοϊό προκειμένου να πάρει το πιστοποιητικό νόσησης μεταδίδοντας έτσι τον ιό στη μερικώς εμβολιασμένη ηλικιωμένη μητέρα του με αποτέλεσμα τον θάνατό της

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζήτησε από την εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με δύο σκέλη:

  • Πρώτον ζητείται να διακριβωθεί αν στοιχειοθετείται διάδοση μολυσματικών ασθενειών που έχει ως αποτέλεσμα το θάνατο για τον άνδρα που κόλλησε με κορωνοϊό τη μητέρα του.
  • Δεύτερον ζητείται να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της έκθεσης που είχε ως αποτέλεσμα θάνατο και της έκθεσης που είχε ως αποτέλεσμα βαριά σωματική βλάβη. Αυτό το σκέλος αφορά έναν γιατρό ο οποίος συνέστησε στο γιο και στη μητέρα να μην πάνε σε νοσοκομείο, να προμηθευτούν συσκευή οξυγόνου και παραμείνουν στο σπίτι έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν μόνοι τους την ασθένεια covid- 19.

Τα αδικήματα που σχετίζονται με το θάνατο της ηλικιωμένης είναι σε βαθμό κακουργήματος σύμφωνα με την ιστοσελίδα grtimes.gr.

Το περιστατικό είδε το φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελία συγγενικού μέλους των δύο ασθενών. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο μεσήλικας που δεν είχε εμβολιαστεί θέλησε να λάβει πιστοποιητικό νόσησης, ώστε να μη χρειαστεί να κάνει το εμβόλιο, και εσκεμμένα δεν τηρούσε πιστά τα μέτρα καταπολέμησης της εξάπλωσης του κορονοϊού με αποτέλεσμα να νοσήσει πριν από περίπου έναν μήνα μεταδίδοντας εν αγνοία του τον ιό στη μερικώς εμβολιασμένη ηλικιωμένη μητέρα του η οποία τελικά κατέληξε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ