Περπάτημα οφέλη υγεία: 3 καλοί λόγοι για να περπατάτε περισσότερο κάθε μέρα [vid]


To τακτικό περπάτημα είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία σας, και μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε τυχόν επιπλέον κιλά που μπορεί να προσθέσατε κατά τη διάρκεια των γιορτών. Εάν αναζητάτε επιπλέον κίνητρα, ακολουθούν 3 καλοί λόγοι για να περπατάτε περισσότερο – κάθε μέρα.

Προσθέστε χρόνια στη ζωή σας

Μια σημαντική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο JAMA, διαπίστωσε ότι όσο περισσότερα βήματα έκαναν οι συμμετέχοντες άνω των 40 ετών, τόσο χαμηλότερος ήταν ο κίνδυνος θνητότητας από όλες τις αιτίες. Λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως η κατάσταση της υγείας των συμμετεχόντων, οι ερευνητές ανέφεραν 51 τοις εκατό χαμηλότερο κίνδυνο θνητότητας για όσους έκαναν 8.000 βήματα την ημέρα, σε σύγκριση με εκείνους που έκαναν 4.000. Και όσο περισσότερο περπατούσαν οι συμμετέχοντες, τόσο μεγαλύτερο το όφελος. Μάλιστα, τα 12.000 βήματα την ημέρα συνδέθηκαν με 65 τοις εκατό χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου. Οι δε βόλτες χαμηλής έντασης φάνηκαν να είναι εξίσου αποτελεσματικές με τις βόλτες υψηλότερης έντασης για τους σχεδόν 5.000 συμμετέχοντες στη μελέτη.

Ενισχύστε τον εγκέφαλό σας

Οι ερευνητές έχουν ανακαλύψει ότι η τακτική αερόβια άσκηση αυξάνει το μέγεθος του ιππόκαμπου, της περιοχής του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνη για τη μνήμη. Και τα οφέλη μπορεί να είναι αρκετά άμεσα. Μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ σε άτομα ηλικίας 55 έως 85 ετών, για παράδειγμα, έδειξε ότι μια μόνο συνεδρία άσκησης αύξησε την ενεργοποίηση στα εγκεφαλικά κυκλώματα που σχετίζονται με τη μνήμη. Η τακτική έξοδος μπορεί ακόμη και να βοηθήσει όσους αντιμετωπίζουν ήδη προβλήματα μνήμης. Σύμφωνα με μια μελέτη Νευρολογίας, μόλις 35 λεπτά συνεχόμενου περπατήματος ή σταθερής ποδηλασίας τρεις φορές την εβδομάδα, σε συνδυασμό με μια υγιεινή για την καρδιά μεσογειακή διατροφή, βελτίωσαν τις βαθμολογίες στα τεστ των ατόμων που είχαν «επαληθευμένα γνωστικά προβλήματα».

Προστατεύστε τα μάτια σας

Το μέτριο περπάτημα, αποδεικνύεται, ότι μπορεί να είναι ευεργετικό για τα μάτια μας. Μια σουηδική μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ophthalmology, εξέτασε την πιθανή σχέση μεταξύ συγκεκριμένων τύπων σωματικής δραστηριότητας, συμπεριλαμβανομένου του περπατήματος, και του κινδύνου καταρράκτη που σχετίζεται με την ηλικία σε περισσότερους από 52.000 συμμετέχοντες. Το περπάτημα ή το ποδήλατο για περισσότερα από 60 λεπτά την ημέρα συσχετίστηκε με μειωμένο κίνδυνο καταρράκτη, ιδιαίτερα μακροπρόθεσμα.

Σύμφωνα με έρευνα από το UCLA, το γρήγορο περπάτημα μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο γλαυκώματος, με τα πιο δραστήρια άτομα να έχουν 73 τοις εκατό χαμηλότερο κίνδυνο από τα λιγότερο ενεργά άτομα.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ