Κόμμα και think tank: Τα πρόσωπα στα οποία θα στηρίξει ο Αλέξης Τσίπρας την αντεπίθεση του ΣΥΡΙΖΑ


Να μετατρέψει το 2022 σε χρονιά αντεπίθεσης του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι ώστε να μπει ξανά σε τροχιά εξουσίας, επιθυμεί ο Αλέξης Τσίπρας. 

Λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι το νέο έτος θα είναι εκλογικό, ο μοναδικός στόχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η ανατροπή του πολιτικού σκηνικού.

Για να γίνει η επιθυμία, πράξη, ο Αλέξης Τσίπρας σκοπεύει να αξιοποιήσει πλήρως όλο το ανθρώπινο δυναμικό που βρίσκεται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και τα πρόσωπα που απαρτίζουν το think tank που δημιούργησε πρόσφατα.

Είναι δεδομένο ότι «ποντάρει» πολλά στα στελέχη της λεγόμενης «νέας γενιάς», χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι «παραμερίζει» τους πιο έμπειρους.

Το Newsbomb.gr παρουσιάζει τα στελέχη εκείνα που αναμένεται να σηκώσουν το βάρος της αντεπίθεσης του ΣΥΡΙΖΑ:

Έφη Αχτσιόγλου – Αλέξης Χαρίτσης

Στον περσινό εσωκομματικό «ανασχηματισμό», ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ τους παρέδωσε τα «κλειδιά» στα κρίσιμα πόστα των Οικονομικών και της Ανάπτυξης, αντίστοιχα. Οι σύντροφοι τους και οι πολιτικοί τους αντίπαλοι, αναγνωρίζουν ότι πρόκειται για ικανότατα στελέχη, που δουλεύουν σκληρά και έχουν πολύ καλή επαφή με τους κοινωνικούς φορείς, δημιουργώντας αρκετά προβλήματα στην κυβέρνηση με την αντιπολιτευτική τους ρητορική. Ο Αλ.Τσίπρας τους πιστεύει πολύ και μέχρι στιγμής φαίνεται να τον δικαιώνουν για την επιλογή του.

Δημήτρης Τζανακόπουλος

Ο Γραμματέας του κόμματος βρίσκεται εξ αντικειμένου στην πρώτη γραμμή της μάχης. Καθημερινά βρίσκεται στο γραφείο του προσπαθώντας τους τελευταίους 20 μήνες να κρατήσει μέσα σε συνθήκες πανδημίας σε λειτουργία τις οργανώσεις της βάσης και να διοργανώσει το Συνέδριο του κόμματος. Αν και στον ΣΥΡΙΖΑ δεν φημίζονται για τα οργανωτικά τους χαρακτηριστικά ακόμα σε καιρούς «κανονικότητας», η προσυνεδριακή διαδικασία δείχνει ότι κάτι αλλάζει και το κόμμα βρίσκεται σε μία διαρκή κινητικότητα – κάτι στο οποίο συνέβαλε και η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να περιοδεύσει ανά την Ελλάδα τις προηγούμενες εβδομάδες. Βέβαια, δεν είναι σίγουρο ότι θα παραμείνει στη θέση του μετά το Συνέδριο, αφού σύμφωνα με στενούς συνομιλητές του, οι αντοχές του έχουν αρχίσει να μειώνονται αισθητά.

Μιχάλης Καλογήρου – Βαγγέλης Καλπαδάκης

Πρόκειται ίσως για τους δύο στενότερους συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο διευθυντής του γραφείου του και ο διπλωματικός του σύμβουλος έχουν αυξημένες αρμοδιότητες και είναι θεωρούνται ιδιαίτερα αναβαθμισμένοι το τελευταίο διάστημα, αφού είναι από τα πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του Αλ.Τσίπρα.

Νάσος Ηλιόπουλος

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αφήσει πίσω του το κάπως «μουδιασμένο» ξεκίνημα στο πόστο αυτό – κάτι που ήταν αναμενόμενο εξαιτίας της έλλειψης εμπειρίας στην επικοινωνία- και αποτελεί έναν βασικό παράγοντα στην καθημερινότητα της αντιπολιτευτικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση, επενδύοντας πολύ και στα κοινωνικά δίκτυα.

Κώστας Ζαχαριάδης

Ένα ακόμα στέλεχος της νέας γενιάς που αναβαθμίστηκε το περασμένο καλοκαίρι, αναλαμβάνοντας το κρίσιμο πόστο του τομέα Εσωτερικών. Συγκρούετε καθημερινά με τους Μάκη Βορίδη και Στέλιο Πέτσα, ενώ δίνει μάχες στην «αρένα» των τηλεοπτικών παραθύρων. Επίσης, φαίνεται να έχει αυξημένες αρμοδιότητες και στο εσωκομματικό πεδίο, αφού δημόσια εμφανίζεται ως εκφραστής της «προεδρικής» τάσης.

«Οι παλιοί»

Το γεγονός πως Αλέξης Τσίπρας στηρίζει και στηρίζεται από τη νέα «φρουρά» στελεχών, δεν σημαίνει ότι έχει παραγκωνίσει τους πιο έμπειρους, δίνοντας μάλιστα κομβικούς ρόλους σε στελέχη που προέρχονται από όλες τις κομματικές ομάδες. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που δίνει μεγάλη μάχη στην κοινοβουλευτική αντιπαράθεση, έχει αναθέσει την ηγεσία της κοινοβουλευτικής ομάδας στους «παλιούς». Γραμματέας της Κ.Ο. είναι η Όλγα Γεροβασίλη, ενώ κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι είναι οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Πάνος Σκουρλέτης, Γιάννης Ραγκούσης, ενώ το προεδρείο της Κ.Ο. συμπληρώνει ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Επίσης, οι Νίκος Φίλης, Ανδρέας Ξανθός -παρά τις επί μέρους διαφωνίες που έχουν κατά καιρούς καταθέσει- και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου έχουν αναλάβει τους κομβικούς τομείς της Παιδείας, της Υγείας και της Εργασίας, αντίστοιχα, έχοντας πάντα ρόλο πρωταγωνιστή στην αντιπολιτευτική τακτική του κόμματος.

To think tank

Η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να δημιουργήσει μία δική του δεξαμενή σκέψης, η οποία θα απαρτίζεται από κορυφαίους στο αντικείμενο τους επιστήμονες και προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους, οι οποίοι, όμως, δεν έχουν απαραίτητα κομματική ταύτιση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ξάφνιασε πολλούς.

Από το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα καθίσταται απόλυτα σαφές και σε όλους τους τόνους, ότι το think tank δεν ήρθε για να υποκαταστήσει το κόμμα και τις συλλογικές του επεξεργασίες. Ήρθε για να βοηθήσει ώστε αυτές να εμπλουτιστούν. Άλλωστε, τα πρόσωπα αυτά αποτελούν συμβούλους του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και όχι κάποιο «παρακομματικό» όργανο.

Αυτά τα πρόσωπα, ανάλογα και με τις ανάγκες του κόμματος, θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια ανατροπής του πολιτικού σκηνικού που καταβάλει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ